ja pitää vireessä...

Tämä marraskuun loppupuoli tuntuu olevan aina täynnä tekemistä. Haipakkata. Hyvä niin:

Musiikki yhdistää! Musiikkiharrastuksen teemapäivä lauantaina 23.11. Musiikkitalossa
Tule osallistumaan ja kuuntelemaan, soittamaan ja laulamaan. Ohjelmaa pienille ja perheille, lapsille ja nuorille, vähän kaikille ja vanhemmillekin klo 10 alkaen koko päivän!
-Muskareissa leikitään, loruillaan ja liikutaan. Kirkko ja kaupunki teki ennakon tästä näkökulmasta
-Ohjelmassa on lastenkonsertteja ja vuoden lastenlevy -palkinnon julkistaminen!
-Soitinpolulla voi kokeilla eri soittimia, jopa urkuja.
-Työpajoissa tehdään musiikkia tabletilla tai osallistutaan musiikin tunnille.
-Yhteislaulua, seniorien rokkipaja, ohjelmaa myös soitto- ja laulutaidottomille.
-Kuule suuri sinfoniakonsertti, sukella sellosolistin sieluun, näe nuorisojousien sointi!

Tapahtuma on maksuton. Koko ohjelma: http://fisme.fi/yhdistaa/

Lauantain tapahtuma on osa Valtakunnallisia musiikkikasvatuspäiviä 21.-23.11. 
Torstain ja perjantain ajan musiikkikasvatuksen ammattilaiset jakavat tietoaan ja taitoaan sekä tapaavat toisiaan, Sibelius-Akatemialla ja Metropolialla/Konservatoriolla. Olemme saaneet liikkeelle valtavan määrän ammattilaisia, paikalle on saapumassa nelisensataa ihmistä. http://fisme.fi/musiikkikasvatuspaivat 

Tuulenpesiä 
Oman opistomme hieno monitaiteinen sävellysprojekti on lähestymässä omaa ensiesitystään ensi perjantaina. Tiivit harjoitukset tänään keskiviikkona ja päälle kenraali vanhemmille. Perjantaina sitten saadaan nähdä ja kuulla mihin ollaan tässä vaiheessa ylletty. Yleisönä ovat Musiikkikasvatuspäivien osallistujat. 

Musiikkikoulutuskeskustelu 
on varmaankin osa tätä tohinaa näinä päivinä. Sibelius-Akatemia järjesti keskustelutilaisuuden, jossa esiteltiin näkemyksiä siitä, onko huoli suomalaisten orkesterimuusiikkojen mahdollisesta tason laskusta merkki koulutuksen laadusta. Itse otin kantaa siihen, että musiikkiala on monipuolistumassa ja meillä kasvattajilla tai kouluttajilla on siinä tehtävää. Keskusteluun kuuluu se, että kaikki ovat herkkä asialle, ja kokonaisuuksia on hankala hahmottaa. Puhumme siis elämää suuremmista asioista. Sibelius-Akatemian tiedote keskustelusta julkaistiin ainakin Kauppalehden verkkosivuilla

Eläköitymisiä ei voi käyttää tulevaisuuden työllistymismittareina, vaan alallamme muutos on jatkuvaa, eikä samalla lailla ennakoitavissa kuten vaikkapa sorvareiden. Vaikka yleiskäsitys tilanteesta on positiivinen, yhteisiä huolenaiheita löytyi esimerkiksi puhaltimien soittoharrastuksen vähäisyydestä. Perjantaina kulttuuriuutisissa on Tuomas Auvisen ja minun haastattelut keskustelutilaisuuden jälkitunnelmissa.  Tämän ja Musiikkikasvatuspäivien ansiosta YLE on kiinnostunut kivasti musiikkikasvatuksesta, tänään keskiviikonna Kultakuumeessa keskustellaan asiasta ja torstaina Ajan tasassa.

Toivottavasti tämä näkyy myös siten, että lauantaina ihmiset löytävät musiikkitalolle kanssamme.

Tulethan sinäkin? Toivoo Reksi.