Tervehdys, ystäväni musiikissa ja muussakin!

Olen Keski-Helsingin musiikkiopiston rehtori Petri Aarnio.
Musiikin ammattilaisena olen toiminut  yläasteen ja lukion musiikinopettajana Lauttasaaren yhteiskoulussa, musiikiopiston rehtorina tätä aiemmin Ylivieskan seudun ja Kauniaisten musiikkiopistoissa sekä toiminnanjohtajana Lieksan Vaskiviikolla ja UMO Jazz Orchestrassa. Ykkössoittimeni on pasuuna, opetan ja soitan edelleen, vaikken valtavan aktiivisesti.

Toivon, että monipuolinen kokemukseni musiikin maailmassa auttaa minua ennakoimaan, mitä lapset ja nuoret ja ylipäänsä tulevaisuuden toivot tarvitsevat nykyaikaiselta musiikkikasvatukselta saadakseen siitä eväitä elämälle niiin harrastus- kuin ammattilaismielessä. Siksi on tärkeää kommunikoida ympäristönsä erilaisten toimijoiden kanssa.

Nykyisissä toimintamalleissa on hankala tavoittaa rauhassa jopa oman opiston lapsia ja vanhempia ja keskustella, miksi meillä toimitaan tietyllä tavalla, saatikka että olisi aikaa perustella mielipiteitä ja saada niihin suullisesti kommenttia. Siksi toivon, että blogistani syntyy keskusteleva paikka, jossa pyrin antamaan virikkeitä ja myös saan niitä.

Annan uudenvuodenlupaukseni siitä että kirjoitan kommentin viikossa. Toivottavasti niistä syntyy kuva minusta ja opistostani ja saadaan keskustelua aikaiseksi. Tervetuloa Reksin blogiin.