Nyt se on alkanut, nimittäin kesä.
Vaikka onkin loppukesä.

Kesäloman loppumisessa on se ilo, että päästään taas musisoimaan! 
Minusta on mukavaa aloittaa jälleen uusi lukuvuosi kivojen perheiden kanssa.  

Kohti Kuopiota
Tänä lukuvuonna jatkamme yhteistä musiointia monella tapaa, sekä normiopetuksen puitteissa että matkaamalla Nuori soittaa -katselmukseen Kuopion 19.-21. marraskuuta välisenä aikana.  Kuopioon on lähdössä iso joukko jousisoittajia, puhaltajia ja kitaristeja muodostamalla Da Capon, Taikahuilut, KÄÄKin ja Kaustislaista kirkolta -poppoon. Kysy opettajaltasi, oletko mukana. Lisätietoja koteihin saadaan pian. 

Tuoreita kasvoja
Uusia vakinaisia opettajia joukossamme ovat Vuokko Juutilainen, joka luotsaa alttoviululuokkaamme ja Laura Juvonen, joka vastaa päiväkotimuskaritoiminnasta. Tämän lukuvuoden meillä opettaa Hanna Hurskaisen parina Selina Sillanpää laulua ja syyskauden ajan sello-opetus on jaettu Helli Sepän lisäksi vanhalle tutulle Essi Toivoselle sekä uudelle opelle, Pauliina Hausteinille. Tervetuloa joukkoomme!

Yhteissoitot 
ovat soittajan paras motivointikeino ja viihtyminen on taattu, kun kaveripiiri laajenee. Pääkaupunkilaisten yhteinen puhallinorkesteri ABBBA harjoittelee maanantaisin Musik- och Kulturskolan Sandelsissa Töölöntorin kupeessa. Orkesteria johtavat opistomme trumpetinopettaja Sanna Vuorinen ja Anniina Karjalainen. Harjoituksen ovatkin jo alkaneet, mutta vielä ehtii mukaan. Syksyn kohokohtana on matka Kuopioon Nuori soittaa -katselmukseen.

Jousiorkesterimme Tutti frutti ja Da Capo aloittavat harjoitukset ensi maanantaina 24.8. opiston salissa. Orkestereita johtaa Sanna Salmenkallio. Kuopiota varten valmistellaan mm. uusia kansanmusiikkisovituksia kontraopettajaltamme Tarmo Anttilalta.

Opiston kuorot Tinttaralla ja Okariina aloittavat harjoitukset Sari Norjan johdolla torstaina 27.8. Esiintymisä on luvassa mm. valtioneuvoston kansliassa. Uudet voivat tulla mukaan ensimmäisiin harjoituksiin.

Musiikkikasvatuksen kärjessä
Opistome toimii II valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien isäntänä yhden päivän eli perjantain 13.11. Henkilökunnallame on oiva mahdollisuus olla osana Suomen musiikkikasvatuksen kärkeä. Talossamme ei tuona päivänä ole opetusta vaan kyseisen perjantain opetus on jo merkitty opiston opetuskalenteriin annettujen opetuspäivien joukkoon. Musiikkikasvatuspäivien ohjelma päivittyy sivulle www.fisme.fi

Verkkosivut uudistuvat
Päivitämme tämän lukuvuoden aikana verkosivumme raikkaammiksi, paremmin palveleviksi ja mobiilissa toimiviksi sekö liitäme myös perheet Eepos oppilashallintojärjestelmän piiriin. Tästä tulee tietoa työn edetessä.

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ:
Helsingin kaupungintalo 8.10. klo 14.00
Helsinkiläiset musiikkiopistot saavat kaupungilta toiminta-avustusta ja tämän yhteistyön kunniaksi järjestetään konsertti kaupungintalossa. Konsertissa esitetän mm. Jean Sibeliuksen Andante festivo. Osa jousisoittajistamme osallistuu tähän konserttiin ja he käyvät harjoituksissa joko Itä-Helsingin musiikkiopiston tai Länsi-Helsingin musiikkiopiston orkestereissa. Stemmat ja aikataulut välitetään opettajien kautta.

Soittajaisia  7.10.; 29.10. ja 18.11. 
Lukuvuoden yleississä soittajaisissa on monien eri soittajien taitajia yhteisessä konseetissa. Aloitusaika 18.30. 

Uudelleen! maanantaina 9.11.klo 18.30 
Annantalon sali on mielenkiintoinen musiikin maailma. Keski-Helsingin musiikkiopiston jousiorkesteri Da Capo esiintyy johtajanaan Sanna Salmenkallio. Mukaan mahtu myös muita jousisoittajia.
 
Hyvässä hengessä! tiistaina 10.11. klo 18.30
Huiluyhtye Taikahuilut ja kitaraorkesteri Kääk! täyttävät Annatalon salin reippaalla musiikilla. Yhtyeiden nuoret soittajat tulevat Keski-Helsingin musiikkiopistosta.
 
Joulun tuiketta 1.12. 
Musiikkiopiston perinteinen joulunaika alkaa Temppeliaukion kirkossa 1.12. 
Muskarien joulujuhlat pidetään klo 17.00 ja Joulun tuiketta -konsertti klo 19.00 

Toivon kaikille opistolaisille ja heidän perheilleen iloisia musiikkihetkiä syyslukukaudelle! 

Reksi