Kesällä on tarkoitus rentoutua.

Oma kesäni kuluu pääasiassa mökillä kesäkirjojen parissa, saunoen ja ulkoillen. Pientä ruumiillistakin puuhastelua on luvassa, kun uuden appiukon Masan kanssa rakennetaan puuliiteri.

Kesälukemiseksi suosittelen Eero Hämeenniemen Tulevaisuuden musiikin historiaa. Hämeenniemi käyttää hyvin tuntemansa Intian musiikkielämää maukkaasti vertailukohtanaan ja pienellä provosoinnilla onnistuu kokkaamaan herkullisia hetkiä kirjan parissa. Kirja ei pyrikään turhan analyyttiseksi tai tieteelliseksi ja sitä on kohtuullisen vaivaton lukea.

Taitavana kynäniekkana Hämeenniemi saa lukijan miettimään meille kulttuurissamme vakiintuneita ja itsestäänselvänä pidettyjä asioita. Esimerkiksi konserttikäytännoistä on virittynyt yllättävänkin suuri keskustelu mm. Rondo ja Siba -lehdissä. Mielestäni kirja sisältää vieläkin mielenkiintoisempia sisältöjä, esimerkiksi pohdintoja siitä millaiseksi tulevaisuuuden musiikkikulttuuri voi muodostua.
 
Haapavesi Folk on kulkenut omia jännittäviä polkujaan ja tänä kesänä poiketaan talkoolaisina tutustumassa tunnelmiin siellä. Lasten näkökulmasta saan nauttia Kaustisella, sillä vaimon Lastenmusiikkiorkersteri Ammuu! esiintyy siellä pari päivää. Meikä saa siis olla yhtyeen jäsenten Riikan ja Heidin lasten vahtina... Samaan aikaan on Raudaskylässä puhallinleiri, jota ehkä visiteeraan sopivassa välissä.

Raumalla poiketaan Ammuun kanssa pitsiviikolla ja samalla sukulaisissa Satakunnassa. Kiva tutustua pieniin ja persoonallisiin tapahtumiin, sillä isot festivaalit alkavat kaikki olla hyvin samaan tapaan tuotteistettuja ja monissa niistä on vielä samat esiintyjätkin.

Heinäkuun viimeisellä viikolla aloitan pehmeän laskeutumisen työhön, kun musiikkiopistomme leiri Päivölässä alkaa. Itsellani ei juuri opetustyötä ole, mutta leirillä pääsee tutustumaan hyvin kaikkiin mukana olijoihin. Sitä odotan innolla.

Johan tuossa puuhastelua riittää, loput tekemiset saavat syntyä mielijohteista.
On ihanaa olla vapaa kalenterista ja tiukoista päiväohjelmista!

Leppoisaa kesää,

Reksi

P.S. Blogin kirjoittelu jatkuu taas elokuun puolen välin kieppeillä.
Minulla on tarkoitus kirjoittaa vuoden aikana nelisenkymmentä juttua.