Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202023-4-28%20kel

Musiikkiopistomme on ollut mukana kaksi lukuvuotta kestävässä Erasmus+ -hankkeessa Movement – Music teaching for Life Skills and Resiliency. Italiasta hallinnoitu hanke se päättyi viime kesänä. Hanke sai EU-loppuarviossa peräti 97/100 pistettä!

Kiitämme lämpimästi suomalaisia yhteistyökoulujamme Aleksis Kiven peruskoulua, Kalasataman peruskoulua ja Vallilan ala-astetta sekä erityisesti mukana olleita koululaisia ja heidän opettajiaan. 

Hankkeen sisältö

Olemme vahvistaneet koululaisten lasten elämänhallintataitoja ja resilienssikykyä musiikin avulla yhdessä luokanopettajien kanssa. Olemme iloinneet alakoululaisista lapsista ja musiikista koulussa. Olemme keränneet tietoa kehystutkimukseen ja opetusmateriaalia verkkokurssiin yhdessä neljän muun eurooppalaisen keskuksen kanssa.

Kehystutkimus

Hanke alkoi massivisella tutkimustiedon keräämisellä, josta koottiin kehystutkimus. Tutkimuksen voi ladata englanniksi tästä ja suomenkielisen käännöksen drivedokumnettina tästä ilman kuvioa ja kaavioita.

Verkkokurssi

Verkkokurssi kostuu seuraavista osiosta:

  • Teoriasta
  • Kokemusten jakamisesta
  • Vaikutuksista
  • Teoriasta käytäntöön osiosta
  • Työskentelystä musiikinopetuksen keinoin
  • Loppukyselystä 

Movement-hankkeen verkkokurssi on suunnattu ensisijaisesti luokanopettajille ja varhaiskasvatuksen opettajille, mutta siitä on hyötyä myös kaikille ryhmäaineiden opettajille, musiikin aineenopettajille ja opettajien koulutuksesta vastaaville henkilöille. Kurssi on englanniksi. Kurssiin pääsee tästä.  

MOOC%20vuodatus.jpg

Tutustu tarkemmin

Esittelen kehystutkimusta ja verkkokurssia Suomen musiikkikasvatusseura – Fisme ry:n valtakunnallisilla Mukaan! -musiikkikasvatuspäivillä lauantaina 18.11.2024 klo 14.00 Rovaniemellä. Tervetuloa!    

Lisätietoja
Hankkeen sivu: https://www.projectmovement.eu/ 
Petri Aarnio: petri.aarnio(at)khmusiikki.fi