Keski-Helsingin musiikkiopiston yhtyeet Taikahuilut, Cellarit ja Kääk! suuntaavat ensi viikolla Emilia Romagnan maakuntaan Italiaan kansainväliselle Allegro mosso -nuorisofestivaalille.

Yhtyeet lentävät Milanoon, josta siirrytään neljäksi päiväksi Bolognan lähiympäristöön pienten kylien ja ystävällisten ihmisten joukoon Italian kevääseen. Vai onkohan siellä jo kesä?

Tapahtuman järjestää Eurooppalaisten musiikkioppilaitosten liitto EMU ja siihen osallistuu noin 10 000 nuorta eri puolilta Eurooppaa. Suomen sadasta musiikkiopistosta tapahtumaan osallistuu myös Espoon, Lauttasaaren, Lounais-Hämeen, Länsi-Uudenmaan musiikkiopistojen sekä Sibelius-opiston ja Joensuun konservatorion orkestereita ja yhtyeitä.

Matkaan on valmistauduttu koko lukuvuosi. Osa harjoittelusta on tapahtunut myös Lampaanpolskaprojektissa ja niinpä myös osia Lampaanpolskaesityksestä kuullaan matkan konserteissa.

Matkoilla yhteishenki tiivistyy, opitaan kieltä ja kulttuuria, uusia asioita sekä itsestä että muista... Entisaikaan löydettiin ulkomaalaisia kirjeenvaihtotovereita, jotka nykyään kai sitten ovat feissarikavereita...

Maistiaiset matkaohjelmasta:

Allegro mosso! Keski-Helsingin musiikkiopiston
Taikahuilut, Cellarit ja Kääk! -kitaraorkesteri esiintyvät Italiaanlähtötunnelmissa.
Ohjelmassa rytmikkäitä rytmejä ja klassisia säveliä.
KHMO:n sali maanantaina 14.5. klo 17.30 (Ebeneser-talo, Helsinginkatu 3-5)

Tervetuloa ja tervemenoa!
toitottaa Reksi