MIksi harrastan musiikkia?
– Koska siitä saa elämään eväitä!

Miksi harrastan musiikkia Keski-Helsingin musiikkiopistossa?
– Koska musiikista saan siellä elämyksiä, joiden kautta saan oivalluksia. Ne jalostuvat iloksi musiikkiin, ja sen voi jakaa muiden kanssa.

Näin käy, koska minä arvostan sinua ja sinä arvostat minua. Kohtaamme toisemme sellaisina kuin olemme. Iästä tai koosta tai sukupuolesta tai mistään muustakaan ominaisuudestamme riippumatta.

Näin pedagoginen taito, uusimmat opetusmenetelmät, avarakatseisuus musiikissa ja kokemus ovat osa sitä kunnioittamisen ja arvostamisen perinnettä, mikä luo parhaan kasvualustan hyvälle vuorovaikutukselle. Se on edellytys hedelmälliselle oppimiselle.

Meillä syntyy aivan huippumäärä todistuksia suhteessa opiskelijoiden lukumäärään verrattuna muihin musiikkkiopistoihin. Ehkä siksi uskallan sanoa, että tasosuoritukset ja niistä syntyvät kokonaisuudet – musiikkiopiston perustason tai musiikkiopistotason todistus – ovat meillä opintojen sivutuote.  Oppiminen tapahtuu elämää varten, ja sen tarkoitus on johtaa elämänikäseen musiikkisuhteeseen.

Toki itse todistuksellakin on merkityksensä. Se on henkilökohtainen osoitus uhratusta ajasta ja halusta oppia. Se osoittaa likimääräisesti opintojen laajuutta ja taitotasoa niille joiden kanssa emme ole vielä soittaneet. Sitä valtavaa määrää aikaa, jonka olemme musiikin parissa viettäneet, haastaneet itseämme ja halunneet kehittyä. Kuitenkin tärkeintä on itse musiikin tekeminen ja siitä aidosti muiden kanssa nauttiminen – jakaminen.

Perustason päättötodistuksen saivat:
Azerot William
Carter Matti

Grierson Sarah
Heikkinen Juulia           
Huikuri Tuuli-Anna
Iissalo Karolina
Menyhart Zsuzsanna
Meriranta Nea
Metsikkö Noora             

Musiikkiopistotason päättötodistuksen saivat:
Kosonen Heidi
Kriikku Sanni
Kupiainen Joel
Sormunen Silja  
    
 

Henkilökohtaiset soolo-stipendit perusteluineen:

Daniel King, sello
Monipuolinen muusikko, soittaja joka tarvittaessa säestää selloryhmää, improvisoi ja säveltää. Erinomainen kamarimuusikko ja ahkera sellisti, joka on kiinnostunut sellonsoiton teknisistä haasteista.

Kira Kecskeméti, viulu
Kira on edistynyt paljon vuoden aikana, oman viulunsoiton lisäksi myös yhteissoitossa. Hän eläytyy vahvasti soittamaansa musiikkiin ja esiintyy mielellään. Kira on myös kokenut musiikkileirillä kävijä.

Liisa Orava, alttoviulu
Liisa on innokas, oma-aloitteinen soittaja, joka tekee tutkimusmatkaa musiikin maailmaan alttoviulunsa kanssa.

Emmi Kauppinen, viulu
Emmi on edistynyt vuoden aikana paljon, erityisesti taiteellinen puoli on kypsynyt. Hän on aktiivinen soittoharrastuksessaan, on ollut jo vuosia mukana kesäleireillä ja soittaa myös yhdessä opiston jousikvarteteista. Lisäys sello-opettajalta: Loistava selloryhmän rytmittäjä ja avustaja.
 
Siiri Halko, klarinetti
Siiri on tänä vuonna löytänyt uutta intoa ja motivaatiota omaan musiikin tekemiseen ja harjoitteluun. Hän on soittanut aktiivisesti Kamuklaroissa ja muissa kamukokoonpanoissa ja selvästi motivoinut omalla innokkuudellaan muita ryhmäläisiä. Hän myös suorittaa 2-perustason toukokuun lopulla. Siiri on kehittynyt tänä lukuvuonna huimasti klarinetinsoittajana.

Marianna Metsälampi, huilu
Olivia Oksanen, huilu
Tasaisen ja määrätietoisen perusharjoittelun lisäksi Marianna ja Olivia osallistuvat aktiivisesti Suomen Huiluseura ry:n järjestämille nuorten huilistien mestarikursseille, mikä osoittaa voimakasta halua kehittää koko ajan omia soittotaitoja sekä muusikkoutta. Tyttäret – ts. perheensä – panostivat tänä talvena myös uusiin ammattitason soitinhankintoihin. Lisäksi heillä on tänä vuonna ollut jo toinen aktiivinen triovuosi kokoonpanolla Olivia-Marianna-Albert; näissä merkeissä he ovat olleet myös merkittävissä esiintymisissä, mm. SMOLin 85-vuotisjuhlassa.

Heta Aho, sävellys
Heta on erittäin lahjakas huilu- ja sävellysopiskelija. Hän on musikaalinen, eli ymmärtää musiikkia koko olemuksellaan – asia, jota on mahdotonta opettaa. Samalla hän on työteliäs, opiskelee ja tekee ahkerasti. Viime lukuvuonna hän kirjoitti tekstin ja musiikin pienoisoopperaan, puolen tunnin mittaiseen vokaaliteokseen, joka sai kantaesityksensä viime tammikuussa ja esitettiin helmikuun alussa myös Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalilla. Opettajana katson, että on merkittävä saavutus saada näin laaja teos valmiksi hänen iässään, ja haluan tukea häntä tulevaisuudessakin.

Toivon onnea kaikille todistusten ja stipendien saajille sekä hyvää kesää aivan  kaikille oppilaille, heidän perheillensä, luottamusmiehille, opettajille ja muulle henkilökunnalle.