Kuopijjoon! Viikon kuluttua linja-auton nokka kääntyy opistomme pihalta kohti Kuopiota. Lastillinen huilisteja, kitaristeja ja sellistejä pääsee osallistumaan Suomen musiikkioppilaitosten liiton valtakunnaliseen Nuori soittaa -tapahtumaan.

Kolmipäiväinen musiikkikatselmus kerää yhteen koko Suomen musiikkioppilaitosten orkesterit ja yhtyeet. Tapahtumassa tapaa muita samanikäisiä soittajia, saa rakentavaa palautetta maamme eturivin taiteilijoilta ja musiikkipedagogeilta sekä pääsee kuulemaan muiden musiikkioppilaitosten yhtyeiden esityksiä. Tapahtumaan osallistuvat orkesterit pääsevät esiintymään yhdessä maamme parhaista konserttisaleista Kuopion musiikkikeskuksella.

Meillä on kokonainen hotelli Jahtihovi omaa porukkaa varten. Hotellista on varsin lyhyt matka musiikkikeskukseen ja torille kalakukkoja jahtaamaan.

On mukavaa ja itseasiassa erityisen tärkeää, että voimme kolmen päivän ajan keskittyä myös seuraamaan toisia ryhmiä ja esityksiä. Kuopiossa esiintyvien kaikkien ryhmien ohjelma-aikataulu.

Vielä ehdit kannustamaan myös täällä Helsingissä. Opistomme ohjelman voi kuunnella tänään klo 18.00 alkavassa konsertissa Syysillan säveliä. Konsertti pidetään Kinaporin palvelutalossa. Tervetuloa!