Musiikkikasvatuslehti Trioli on ainoa musiikkioppilaitoksen toimittama musiikkikasvatuksen aikakausijulkaisu. Tänä vuonna julkaisu kurkistaa eettiseen ja kestävään musiikinopetukseen. Tässä pääkirjoitukseni, jonka tarkoitus on avata lehden kirjoituksia. Lehti on luettavissa sähköisenä verkkosivullamme.


Eettistä ja kestävää

On helppo ajatella, että musiikkioppilaitoksissa opetetaan ainoastaan soittotaitoa. Kyseessä on kuitenkin elämää suurempi asia, joka liittyy yhteiskunnan jäsenenä kasvamiseen ja elämänhallintataitojen vahvistumiseen musiikin kautta. Tarjoamme koko kattauksen.

Turvallisessa kannustavassa tilassa oppiminen on tärkeää sekä oppilaalle että opettajalle. Tällöin tilassa uskaltaa seikkailla luovasti vaikka avaruuteen asti. Wivi Lönnin suunnittelema toimitilammekin henkii seikkailua, siinä on sekä perinnettä että uusia mahdollisuuksia. 

Kutsumme samaan pöytään kaikenlaiset ihmiset mihin tahansa taustaan katsomatta, yhdenvertaisina saamaan elämyksiä, saamaan oivalluksia ja iloitsemaan oppimisesta ja ihmisenä kasvamisesta. Voimme tarjota kehittymismahdollisuuksia sekä tulevaisuuden Mozarteille että muille elämänaloille etsiytyville. 

Unelmien oppilaitoksessa on tarjolla ihmisenä kasvua, pärjäämiskykyä, selviytymiskykyä, resilienssiä. Omaehtoisuuden, kyvykkyyden ja yhteenkuuluvuuden kokeminen kasvattaa vapaaehtoisuutta, motivaatiota ja sitoutumista, minkä seurauksena on tehokkaampi tekeminen, sinnikkyys ja luovuus. 

Oman musiikin tekeminen on herkullinen pala musiikin kirjoa. Luovuus on inhimillinen voimavara ja ihmislajille tyypillistä, koska se edellyttää mielikuvitusta. Luovuudella voidaan pelastaa maailma. 

Tässä Triolissa haukkaamme isoa palaa, pienen puraisun verran. Toivottavasti nautit siitä. Lähdetään maistamaan!