Siiville! on teemana uudessa musiikkikasvatuslehti Triolissa. Trioli on Suomessa ainoa musiikkiopiston toimittama musiikkikasvatuksen aikakausilehti. Trioli ilmestyy kerran vuodessa. Tässä pääkirjoitukseni tämänkertaisessa lehdessä, joka ilmestyy aprillipäivänä.

Siiville!

Musiikkikasvatuslehti Trioli avaa sinulle sivunsa, jotka kertovat kehitystarinoita, kasvukertomuksia siitä, kuinka untuvikot nousevat siiville. Tarinoita yhdistävät elämykset, oivallukset – ja ilo! 

Olisi vähättelyä, jos tämän teeman puitteissa emme esittelisi oman opistomme 35 vuoden mittaista kasvukertomusta. Viime marraskuinen Siiville! – Juhlakonsertti saa tilansa, kuten myös opiston edellisten rehtoreiden kokemukset omasta kasvustaan opistossamme.

Tulevaisuuteen katsovat Triolin kolumnit herättelevine ajatuksineen, kirjoitus musiikin hyvää tekevästä vaikutuksesta aivoihin ja juttu entisestä untuvikosta, yhdestä tulevaisuuden muusikosta. 

Nykyiset oppilaamme pääsevät kokeilemaan siipiään Keski-Helsingin Juhlaviikoilla, joiden ohjelma julkistetaan keskiaukeamalla. Sen voi taittaa mukaan tapahtumiimme, jotka nivoutuvat mainiosti myös Kallio kukkii! -kaupunginosafestivaalin tapahtumiin.

Kehittymiseen tarvitaan aikaa ja tilaa hiljentyä. Erityisherkkä tarvitsee niitä vielä enemmän, koska hän aistii voimakkaasti. Erityisherkän elämän vuossa kokemukset ovat syviä. Se ei ole aina helppoa, mutta verrattuna pikapinnallisuuteen usein täyttä elämää. 

Ilo syntyy oppimisesta ja yhdessäolosta musiikin parissa. Ilo kaksinkertaistuu jaettaessa ja ottaa lukijan mukaansa. 

Tervetuloa, hyppää siiville!

Petri Aarnio
rehtori