Anna aikaa, saat enemmän! Joka antaa vähän aikaansa, saa elämyksiä, jotka kantavat pitkälle soittoharrastuksessa, ja jotka muistaa mahdollisesti loppuelämänsä. Tuulenpesät mahdollistavat soittokaveruuden ja ovat enemmän kuin soittotunti. Haluamme jakaa tämän mahdollisuuden teille, ottakaa koppi. 

Alkuväreitä 
Oli mukava seurata innostuneita lapsia ja hymyileviä vanhempia viime tiistaina, kun puhallettiin uusi projektimme Tuulenpesiä kunnon alkuun. Sanapajoihin musiikkiopistolle saapui kuutisenkymmentä noin 6–12 -vuotiasta oppilastamme saattojoukkoineen. 

Sanapajoja vetämään oli kutsuttu Johanna "Joppe" Paalanen, joka on monelle tuttu myös musiikkiopistoäitinä. Sanapajoissa jakauduttiin ryhmiin, joissa mukana oli yksi aikuinen auttamassa tehtävässä alkuun pääsemistä. Kova suhina ja sutina lapsista lähtikin ja tunnin kuluttua eväspaussilla raikuivat iloiset huudahtelut ja hippaleikit olivat valloillaan. Kivaa siis.

Paussin jälkeen syvennettiin vielä ryhmien tehtäviä, jotka sitten esiteltiin päivän päätteeksi. Oli syntynyt satuja ja tarinoita, riimejä ja runoja sekä runsaasti tehosteääniä ja äänimaisemia, useissa esityksissä mukana oli myös liikettä ja lauluakin. On päästy hyvän vauhtiin. 

Lisää tuulta pesiin!
Nyt olemme siirtymässä Tuulenpesien toiseen vaiheeseen. Tiistaina syntyneistä esityksistä otetaan oppilaiden toiveiden mukaisia palasia mukaan ja lähdetään muokkaamaan niitä eteenpäin. 

Entä jos lapseni ei ollut mukana sanapajoissa? 
Ei hätää. Kaikki musiikin perusteiden 1- ja 2 -ryhmät jatkavat Anniinan ja Tomasin ohjauksella tästä eteenpäin. Näin kaikki 10–12-vuotiaat ikäryhmän oppilaat pääsevät osallisiksi tekemään Tuulenpesiä. 

Muut ryhmät:
8–10-vuotiaat: Lauri Supposen ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 17–18. Ensimmäinen kerta on ensi perjantaina 13.9. ja ryhmä kokoontuu ainakin kolme kertaa peräkkäisillä viikoilla. Tervetuloa kaikki ikäryhmään kuuluvat!

6–7-vuotiaat: voit kysyä opettajalta tai rehtorilta, milloin ja millaiseen ryhmään voisit osallistua.

Entä jos lapseni ei pääse osallistumaan näihin ryhmiin?
Koko opistoa koskeviin yhteisharjoituksiin voi osallistua ilmankin, että on päässyt aiemmin mukaan. Ryhmissä syntynyt musiikkimateriaali jaetaan lokakuun alkupuolella oppilaille harjoitettavaksi. 

Koko opistoa koskevia harjoituksia on sovittu seuraavasti:
- Maanantaina 28.10. klo 17–19 Yhteisharjoitukset (oppilaat ja soitonopettajat), paikka Alppilan yläaste ja lukio
- Maanantaina 11.11. klo 18–20 Draamapaja (oppilaat), paikka Alppilan yläaste ja lukio, kouluttajana Tiina Pirhonen.
- Lauantaina 16.11. klo 10–14 yhteisharjoitukset (oppilaat ja soitonopettajat), paikka KHMO 
- Keskiviikkona 20.11. klo 17–19 yhteisharjoitukset (oppilaat ja soitonopettajat), paikka Alppilan yläaste ja lukio

Ja esiintymään!
Perjantaina 22.11. klo 12–15 välisenä aikana (oppilaat ja soitonopettajat) esitys Valtakunnallisilla musiikkikasvatuspäivillä Ruoholahdessa. On mahdollista, että jotain osia Tuulenpesistä esitetään myös tiistaina 3.12. perinteisessä Joulun tuiketta -konsertissamme Temppeliaukion kirkossa, kannattaa siis varautua näihin esitysaikoihin. 

Elämyksiä, oivalluksia ja iloa elämään! 

Musiikkiopiston väen puolesta, 
Reksi