On innostavaa aloittaa uusi lukuvuosi. Odotan kovasti ihmisten kohtaamista, naurua ja ajatusten vaihtoa, yhdessä ideiointia ja tekemistä. Opettajakuntamme kohtaa ensi kertaa opiston tiloissa ensi torstaina ja perjantaina

Samalla minua jännittää, mietityttää ja arveluttaa. Kuinka voimme toteuttaa työmme tärkeimmän sisällön, toisten kohtaamisen musiikin kautta tässä uudessa normalissa? 

Hartain toiveeni on, että olemme yhteisö, jossa ihmisiä voi oikeasti koskettaa muutenkin kuin vain musiikin kautta ja ajatusten voimalla. Haluamme antautua yhteisömme palveluun ja toistemme armoille. Olemme valmistautumassa lähiopetuksen alkamiseen niin täydesti kuin se on mahdollista.  

Tietenkin opistomme on varautunut myös kevään tilanteen jatkumiseen. 

Ilokseni voin kertoa, että Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella voimme alentaa syyluukauden ajaksi 50 %:lla muskarimaksujamme ja 25 % soitinoppilaiden maksuja, jolloin perheillä on parempi mahdollisuus sitoutua toimintaamme, vaikka koronan toinen aalto aiheuttaisikin uudelleen etäopetukseen siirtymisen. Toivomme tietenkin, ettei näin käy.

Samaisella avustuksella olemme päivittämässä opettajillemme uudet tietokoneet mikrofoneineen ja kuulokkeineen, jotta heillä on paremmat edellytykset toimia myös etäopetuksessa. Luokkahuoneisiimme tulee kaiuttimet ja monitorit joiden välityksellä etäyhteyksiä voi ottaa omasta luokkatilasta.

Muskarilaiset saavat omat soitinpussit, joten jos joudumme kotimuskaritilanteeseen, on kotona ainakin kapulat, marakassit ja huivi antamassa parempia osallistumismahdollisuuksia, jos etämuskarista tulee jälleen pakko. Monet kiitokset OKM:lle tästä avustuksesta.

Oppilaiden perheisiin tulee lukukauden alkukirjeessa lyhyet koronaohjeet ja päivitämme niitä aina tarvittaessa. Toivomme etenkin aikuisten välttävän turhaa oleskelua opiston tiloissa, pestään ahkerasti käsiämme, huomioidaan turvavälit ja noudatetaan yleisiä suosituksia. Se riittää, että teemme parhaamme ja turvavälitämme toisistamme. 

Mukavaa lukuvuoden alkua toivottaa Reksi