Kulunut lukuvuosi 2009-2010 on ollut musiikkiopistollemme eräänlainen käännekohta.

Vuosi sitten olimme tilanteessa, jossa pakkasimme tavaraa Töölönlahdella muuttolaatikoihin valmiina suuntaamaan missiomme kohti uutta tuntematonta Kalliota. Mielessäni pilkahteli väläyksiä kaurismäkeläisistä elokuvista.

Mukaamme otimme karttuneen kokemuksemme, paljon avointa mieltä ja ravistimme turhat pölyt jaloistamme. Samalla siirsimme Keski-Helsingin musiikkimaan keskipisteen tänne Kallioon, olihan se muuttunut Sipoon liitoksen myötä jo muutenkin kaupungissamme. Metron myötä myös itä tuli lähellemme.

Ensimmäinen lukuvuosi Ebeneser-talossa on antanut meille talosta huokuvan perinteen voiman ja valanut meihin entistä enemmän uskoa lapsiin ja meihin itseemme mahdollisimman hyvinä lasten ohjaajina. Tämän varmasti huomaa myös käytäviemme puheensorinasta ja ihmisten työssä viihtymisenä. Kuutiot antavat tilaa hengittää. Ja myös lapset viihtyvät.

Toiminnassa olemme keskittyneet olennaiseen. Olennaisuus tarkoittaa tekemistä asian ytimessä, ei sen vieressä tai sitä hipoen. Ilman säännöllistä soittamista opetusluokassa viikko toisensa jälkeen ei ole olemassa projekteja, konsertteja, tapahtumia tai muitakaan happeningeja. Se on perusta, kallio. 

Olennaista rikastimme "Draamalle kaarta" -projektilla. Maailmaa syleilevä ohjelma kletzmer-sävyineen ja monipuolisine kokoonpanoineen sai Kuopiossa muiltakin kiinnostusta tekemiseemme. Näin tehdään uutta kunnioittaen samalla perinteitä.

Kansainvälisyys kuuluu luontevana osana toimintaamme. Tämän lukuvuoden aikana huilistit, sellistit ja altistit tekivät esiintymismatkan Tallinnaan Viron musiikkikoulujen liiton puheenjohtajan Urvi Haasman kutsumana ja puhallinorkesteri ABBBAn vieraana oli Rossmoyne Senior High Schoolin puhallinorkesteri Perthistä, Australiasta. Kymmenen opettajan voimin kävimme toukokuussa tutustumassa Základní umělecká školan toimintaan Prahassa, Tsekinmaassa.

Uusi ympäristö antaa uusia mahdollisuuksia. Kallion kulttuuriverkosto löysi meidät, oli  ilo osallistua sekä Kallio kipinöi että Kallio kukkii -tapahtumiin. Vuokraisäntämme Ebeneser-säätiön kanssa vuorovaikutus vaikuttaa hyvältä ja kasvaa luontevasti. Myös Kinaporin palvelutalon kanssa kumppanuus on alussa. 

Kallion seurakunta on ottanut meidät lämpimästi vastaan ja upea Kallion kirkko on tullut jo tutuksi. Tämä on hieno alku uusille mahdollisuuksille uudessa toimintaymäristössä. Huomattava on myös, että vanhat kumppanimme Töölössä jatkavat toimintaansa edelleen kanssamme. Tuplailo.

Hallinto koki muutoksen uuden hallituksen astuessa remmiin. Saimme uutta tuulta ja vanhaa kokemusta hyvässä suhteessa höystettynä tarmokkaalla puheenjohtajalla. Hallinto antaa turvan tekemiseemme.

Olemme tilassa, jossa tietää mistä on tullut ja voi itse valita suunnan.
Näkee mihin on menossa. Se on tulevaisuus.