Sainpas mukavan otsikon. Se kuvaa hyvin kirjoitukseni asioita, joita on kertynyt muutaman viikon hiljaiselon jälkeen. Täytyy sanoa, että hiljaiselo tarkoittaa tässä tapauksessa ainoastaan vapaaehtoista kirjoitustyötäni verkkopäiväkirjaani, eikä suinkaan viittaa työ- tai kotielämään...

Opiskeluissa
Kevät tuo aina mukanaan tietyn periodin päättymisen ja entisten oppilaiden poislähdön. Ja tietenkin sen seurauksena pääsytestit uusille oppilaille. Opistoomme voitiin ottaa tällä kertaa ihan mukava määrä oppilaita. Olen tyytyväinen sekä pyrkijämäärään, joka oli lähellä sataa, että siihen, että saatoimme tällä kertaa melko hyvin antaa oppilaspaikkoja kysynnän mukaan runsaalle 30 uudelle oppilaallle. Lisäksi mukavaa on syksyllä aloittavien soitinvalikoiman rikkaus.

Tuleville entisille oppilaille
Onnittelen oppimisyhteisöämme siitä, että olemme luoneet kannustavan ja myös aidosti kehittävän ilmapiirin oppimiselle, ja ilmeisesti onnistuneet siinä. Uskon, että yhtenä sen mittarina voi katsoa Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan hyväksyttyjen listaa. Minua ilahduttaa myös se monialaisuus, jolla meidän tulevat entiset oppilaamme ovat sijoittuneet eri koulutusohjelmiin tulevassa opinahjossaan.(Ammattiopinnoissa sävellys, kuoronjohto, musiikinteoria ja musiikkikasvatus, nuorisokoulutuksessa solistinen ja jazz)
Paljon onnea!

Opistossamme
Tällä hetkellä opistossamme vallitsee kaaos. Eilen kävivät muuttomiehet siirtämässä huonekaluja ja henkilökunnan pakkaamia tavaroita kesää varten säilöön Sakkaroosissa. Ebeneser-talossa on käynnissä remontti, joka pääsi mainiosti alkamaan hienosti suoritetun naisten miesten talkoourakoinnin jälkeen. Kiitokset opiston naisten miehille!

Päivölän kesäleirin suunnittelu etenee mukavasti, tosin opiston muista kiireistä johtuen leirikirje saapunee vasta juhannusaaton aattona. Minä odotan innolla itselleni uusia asioita leirinjohtajana, ja minulla on sellainen kutina, että leiristä tulee upea!

Kesän jälkeen onkin vielä suuri ponnistus edessä, kun muutetaan ja asetutaan uuteen taloon ja opitaan toimimaan uusissa tiloissa. Olipas lyhyt lause noin suureen prosessiin.

Syksyllä normaalin opetustoiinnan ja konserttien ja soittajaisten ja muiden esiintymisten lisäksi tätäimessä on lähteä marraskuussa nuori soittaa -tapahtumaan Kuopioon. Lisää tietoa tulee lukukauden alettua.

Helsinkiläiset musiikkiopistot ovat Länsi-Helsingin musiikkiopiston rehtori Riitta Poutasen ideoimana tekemässä yhteistyöproduktiota, josta laitankin heti erillisen kirjoituksen tämän jutun edelle.

Vuodenajoissa

Nyt toivotan kaikille oikein mukavaa ja rauhallista kesää, opeille paljon mukavia vapaahetkiä, jotta jaksatte ladata taas akut ja oppilaile monia eteenpäinvieviä hetkiä, joissa saatte elämyksiä - oivalluksia - ja iloa!

Avanti!
toivoo Reksi