Olisi jotenkin hassua, ellen kommentoisi jotenkin viime päivien koko kansaa koskettavia tapahtumauutisia. 

Eilen Suomi hävisi meneillään olevissa jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa todella jännittävän pelin Ruotsille. Voitto ratkaistiin rangaistuslaukauksilla. Omasta mielestäni Suomi pelasi hienon pelin ja olisi ansainnut voiton. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Lauantaisissa Euroviisuissa Käärijä jäi toiseksi tuomariäänten vuoksi ja Ruotsi voitti. Joitakin Ruotsin voitto sapettaa ja keltainen lehdistö on antanut tilaa lukuisille lööpeille asiasta.  

Todellista voittajaa ei ehkä nähty vielä eilisessä jääkiekko-ottelussa ratkaistu. Ottelu oli vain yksi ottelu kaikista Suomen pelaamista otteluista. Jääkiekon pelaaminen jatkuu ja Suomi on edelleen vahva jääkiekkomaa. Respektii! 

Cha cha cha on Suomen toiseksi parhaiten Euroviisuissa menestynyt kappale kautta aikojen. Aikamoinen voittaja siis. Käärijän olemus on herättänyt sympatiaa ja hyvällä tavalla omintakeinen kappale on valloittanut maailman. Tai ainakin Euroopan. Kappale on sanoitukseltaan varsin tavanomainen, mutta sanomaltaan merkityksellinen. 

Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Käärijän olemuksen ja tanssin yhdistelmänä kappaleesta tulee hyvä mieli ja antaa melle jokaiselle luvan olla sellaisia kuin olemme. Voimme kuoriutua kääriän toukasta perhoseksi kunhan vain uskallamme kohdata maailman. Kaikki me kilpailemme eniten itsemme kanssa siitä, että hyväksymme itsemme selaisina kuin olemme ja vertaamme saavutuksiamme vain omiin tavoitteisiimme ja omaan kehitykseemme. Riittää, että teemme parhaamme. Ei tarvita enempää. 

Musiikin opiskelussa juuri tällaisilla seikoilla on merkitystä. Nopeimmin soittava ei ole välttämättä paras. Kyse on muustakin. Itsensä kohtaamisesta itsensä voitamisesta, itseä suurempien asioiden haltuunotosta. Sivistyksestä ja uskosta parempaan maailmaan. 

Minulla onkin ilo onnitella tänä vuonna jälleen kahtakymmentä perusopintonsa suorittanutta oppilastamme ja kolmea syventävien opintojen päättötodistuksen saajaa. Uskon, että olette kamppailleet itsenne kanssa, ja voittaneet itsenne monessa asiassa. Todistukset ovat siitä näyttö. Nyt on aika antaa työstänne julkinen kiitos. 

Kiitos. 

Musiikin laajan oppimäärän perusopintojen päättötodistuksen saavat: 

Maija Aarnio, Paavo Haapalainen, Poppana Hämäläinen, Pihla Kuoppa, Tomas Kupari, Laura Kyllönen, Seela Latonen, Aurora Meltti, Ingrid Nurminen , Loviisa Nyholm, Otto Nyman. Edith Pakkala, Mandi Palmen, Loviisa Piilola, Touko Routto, Elias Ruotsala, Suvi Salmi, Rufus Sinkkonen, Elmeri Vuorinen, Essi Vuorinen

Musiikin laajan oppimäärän syventävien opintojen päättötodistuksen saavat:

Pihla Kakkola, Sonja Klockars, Amanda Luolajan-Mikkola

Kannustusstipendin saavat: 

Paavo Antikainen, fagotti
Paavo teki Soiva Taito 2:n eli perusopintojen päättökonsertin huikean vaativalla ohjelmistolla ja on menneen lukuvuoden aikana panostanut fagotinsoittoon erinomaisesti. Tämä kaikki kuuluu soittamisen varmuudessa ja ilmaisun kehittymisessä.

Viktor Hoikkala, kitara
Viktor Hoikkala on eläytyvä ja musikaalinen soittaja. Hän on nopea oppimaan ja hänellä on omia ideoita, soitto on kiinnostavaa ja aina taitavaa. Viktorin kanssa opettaja voi musisoida tasavertaisesti.

Sampo Muhonen, kitara
Sampo Muhonen on mukava, reilu ja kohtelias kitaransoittaja, taitava myös. Helmikuussa Sampo johti kitarayhtye Kääkin esiintymisen Sibelius-Akatemiassa kolmen tunnin varoitusajalla opettajan sairastuttua. Siitä erityiskiitos ja tunnustus.

Ingrid Nurminen, fagotti
Ingrid on nuori henkilö, jonka edistyminen on ollut viime vuosina esimerkillistä. Ingridin soitto on luontevaa ja kuulee, että ymmärrät musiikkia hyvin kattavasti.

Jalo Paasi, viulu
Jalo on ahkera harjoittelija ja rohkea esiintyjä. Hänellä on kyky eläytyä vahvasti soittamaansa musiikkiin ja välittää hienosti tunnelmia kuulijoille. Kehitys on ollut huimaa tämän lukuvuoden aikana.

Mandi Palmen, fagotti
Mandi on tsempannut hurjasti tämän lukuvuoden saadakseen perusopintojen päästötodistuksen. Mandin soitto on musikaalista ja olemme saaneet nauttia myös hänen sovitustaidoistaan Mina pelastan sinut kaikelta -kappaleen myötä.

Angela Peci, trumpetti
Angela on osoittanut trumpettiopiskelussa edellisvuosien tavoin aktiivisuutta ja sitoutumista monipuolisena musiikin tiimityöskentelijänä. 

Onni Pulli, trumpetti
Onni on ottanut lukuvuoden aikana haltuun oma-aloitteista, säännöllistä treenaamista ja osoittanut innokkuutta ja rohkeutta mennä kohti haasteita ja uusia taidon osa-alueita! 

Suvi Salmi, viulu
Nuoresta iästä huolimatta jo vuosien säännöllisen ahkera, paneutuva, intohimoinenkin harjoittelu on johtanut nopeaan edistymiseen, valovoimaisiin konserttiesityksiin ja tänä keväänä myös erinomaiseen lopputyökonserttiin.

Dahlia Sippel, viulu
Dahlia harjoittelee ahkerasti ja on edistynyt hurjasti vuoden aikana. Hänen soittonsa on kaunista ja eläytyvää.Dahlia on täynnä energiaa, joka kohdistuu upealla tavalla soittoharrastukseen.

Aarre Tanhua, saksofoni
Asennetta piisaa ja eteenpäin mennään eikä meinata! Aarre on nuoresta iästään huolimatta edustanut fonisteja jo useassa opiston tapahtumassa täysin itsenäisesti, ilman opettajan apua. 

Tiitus Tuunanen, piano
Olet edennyt soitossa hienosti. Opit kappaleita nopeasti ja soitat musiikkia hyvällä energialla. Sinulla on myös kyky jammailla musiikin parissa. Opettajallakin on aina hauskaa sinun kanssasi musisoidessa.

Pihla Viherä, kuoro ja klarinetti
Olet pienestä saakka ilahduttanut valoisalla ja positiivisella olemuksellasi. Ensin iloisena ja isompia ihaillen, sitten lopulta kuoron johtohahmoksi kasvaen olet nauttinut laulamisesta ja yhdessäolosta. Olet hauska ja tunnollinen, vastuunkantaja. Olet tiimipelaaja, huolehdit muista ja luot ympärillesi positiivisen energian kehän. Olet tallettanut jokaisen saamasi nuotin kansioon, jota kannat torstaisin Harjusaliin viikosta toiseen, kiitos näistä vuosista.

Musiikilliset taitosi myös soittimen parissa ovat kehittyneet nopeasti tänä lukuvuonna. Osaat ottaa vastuuta soitostasi ja olet osallistunut aktiivisesti klarinettiryhmän harjoituksiin ja konsertteihin. 

Viulupari Sylvi Aarnio ja Hilma Inkinen 
Tämä toisiaan täydentävä ja tukeva innokas ja musikaalinen parivaljakko ansaitsee kiitoksen säännöllisestä ja sinnikkäästä harjoittelusta ja sen myötä tapahtuneesta  taidollisesta edistymisestä. Poikkeuksellisen positiivinen asenne ratkaisee.

Pianotrio Super (Elias Çilenti, Perttu Makkonen, Veikko Aarnio)
Pianotrio Super on edistynyt loistavasti ja tarjonnut elämyksiä yleisölle useissa konserteissa. Vauhti vaan kiihtyy. Toiveena  voisi olla, että kaduilla päästään näkemään musiikki-iskuja jo ensi kesänä.

Jousitrio (Suvi Salmi, Rosa Karento, Loviisa Piilola)
Jousitrio on rohkeasti opetellut haastavia teoksia. Yhteispeliin on satsattu ja esityksissä alkaa olla laadun makua. Trio on oppinut kamarimusiikin taitoja ja päässeet jo pitkälle niissä!