Kuten monet tietävät, oman musiikin tekeminen ja säveltäminen on meidän opiston juttu. Sitä tekevät lapset ja aikuiset. Lapsien säveltämistä ja musiikin tekemistä on arjen mupetunneilla ja tietenkin nyt meneillään olevissa Tuulenpesissä.  Pidämme oman musiikin tekemistä yhtenä luontevana ilmaisun muotona ja se antaa hyvää näkökulmaa omaan soittamiseenkin. 

Moni opettajistamme säveltää ja sovittaa. Olemme usein nähneet ja kuulleet esimerkiksi Antti Hakkaraisen ja Jukka Särkän sovittamaa tai säveltämää musiikkia musiikkiopiston eri tuotannoissa. Opiston henkilökunnassa on lisäksi kaksi opettajaa, jotka ovat sekä ammattisäveltäjiä että opettajia. He ovat Sanna Salmenkallio ja Minna Leinonen.

Iloni on todeta, että lisäksemme heitä arvostetaan myös muualla.

Jousiorkestereitamme johtava Sanna Salmenkallio on monipuolinen taiteilija, jonka omin alue on teatterissa ja elokuvassa. Tampereen elokuvajuhlilla palkittiin yli 30-minuuttisten sarjassa Virpi Suutarin elokuva Eedenistä pohjoiseen (Garden Lovers), jonka musiikki on Sannan säveltämä. Onnea Sannalle! Lue lisää teoksesta.

Hoitovapaalla musiikin perusteiden opettajamme tehtävistä on Minna Leinonen, joka on esillä taasen Tampere biennalessa, jossa hänen ja kuvataiteilija Heta Kuchkan Naisen muotokuva yhdistelee musiikkia, videota, valoa ja performanssia peilaten naistaiteilijuutta kolmen eri historiallisen aikatason kautta. Konsertti on lauantaina 12.4. klo 17.00 Tampereella. Lue lisää konsertista. Menestystä Minnalle!

Tampere biennalen sivuilla on myös blogisarja, jossa esitellään säveltäjän työtä. Lue Minnan kirjoitus

Uskon, että musiikkia tekevien opettajien esimerkki välittyy myös oppilaisiimme. 
Vuonna 2011 käynnistyneessä Kuule, minä sävellän! -hankkeessa ovat mukana Kansallisooppera, Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo, Radion sinfoniaorkesteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja New Yorkin filharmoninen orkesteri. Ja kappas, hankkeen kaikissa jaksoissa on aina ollut mukana meidän opiston oppilaita! Hanke poiki hienon sävellyskeikan kitaraoppilaallemme Aukusti Arjakselle (s. 1998), jonka uusi työ kantaesitetään New Yorkissa filharmonian muusikoiden esittämänä ensi huhtikuussa. Sävellystyössä Aukustia ohjaa Minna Leinonen. Menestystä!