Ennen teatterin ensi-iltaa käy kova kuhina. Jännityksen aistii ilmassa, näyttelijät keskittyvät kukin omalla tavallaan. Toiset keskittyvät rauhassa tehden jotain pientä, toiset liikkuvat, venyttelevät, siiretelevät tavaroita ja kohentavat olomuotoaan tai avaavat ääntään. Viimeisiä valmisteluja tehdään kiivaasti kulisseissa. 

Esityksen valmistelu on alkanut jo pitkän aikaa sitten. Käsikirjoittajaryhmä on tehnyt luonnokset tapahtumista ja alkanut kirjoittaa. Ollaan valittu paras näyttelijäryhmä eri rooleineen toteuttamaan kokonaosuutta. Lavastukset on suunniteltu ja valittu tekijät. Ollaan tutustuttu näytelmän esityspaikkaa ja tiedetään sen haasteet ja mahdollisuudet. 

Kaikki ei suju koko ajan aivan kuten ollaan ajateltu. Käsikirjoittajaryhmä ei tule toimeen keskenään ja yksi vaihtuu kesken produktion. Käsikirjoitukseen tehdään muutoksia. Näyttelijöiden harjoituksissa joudutaan miettimään asioiden tärkeys, jotta saadaan oikea viesti perille. Syntyy erilaisia näkemyksiä niistä, mutta ohjaajan kanssa ne selvitetään ja jatketaan eteenpäin.      

Syntyy flow. Teidetään, että ollaan tekemässä jotain hienoa, puhalletaan yhteen hiileen. Mutta sitä, ehditäänkö kaikki hioa aivan timanttikuntoon, ei vielä tiedetä. Kenraaliharjoituksiin on aivan liian lyhyt aika. 

Kenraaliharjoituksen jälkeen tehdään viimeisimmät muutokset ja huomataan, että hienohan tästä tulee! Aivan kaikki ei ole vielä loppuun asti viimeistelty, mutta yksityiskohtia voi vielä hioa seuraavissa näytöksissä lähiviikoina.  

Kiitokset rakentavasta sinnikkyydestä talon rakennusvalvoja Ismo Kunttu ja hienosta venymisestä Kaitaan Rakennus Johannes Siekkinen. Ebeneser-talon haasteellinen putkiremontti on opistokerroksissa viimeisintä silausta vaille valmis. 

Esirippu nousee. Lukukausi voi alkaa.