Ensi keskiviikkona pidämme kevätkonsertin, joka on lukuvuoden päättäjäiskonsertti. Päättäjäiskonserttimme ovat vaihdelleet luonteeltaan hyvinkin paljon. Viime vuosina olemme esittäneet erilaisiten projektien loppuhuipennuksia Musiikkitalossa tai pitäneet suurempien ryhmien katselmuksia Balderin salissa. Tällä kertaa päättäjäiset keskittyvät  päättösuoritusten tehneiden esityksiin.

Pääsemme iloitsemaan esiintyjien kanssa heidän henkilökohtaisista saavutuksistaan ja nauttimaan siitä musiikin tekemisen ilosta, joka meille kaikille soittamista harrastaville kuuluu. 

Perustason kolme instrumentin tasosuoritusta sekä yleisen musiikkitiedon ja musiikin perusteiden päättösuoritusten tekeminen oikeuttavat musiikin perustason päättötodistukseen. Tähän yleensä menee keskimäärin noin yhdeksän vuotta. Musiikin opistotason päättötodistukseen tarvitaan kolmisen vuotta lisää, jolloin suoritettuna ovat opistotason yleinen musiikkitieto, harmoniaoppi, säveltapailu ja teoria sekä instrumentin D-tason suoritus.  

Harrastavalle ihmiselle tällaisen kokonaisuuden tekeminen on vaatinut päivittäistä muhinaa musiikin kanssa; soittaen, kuunnellen, miettien, tehden sitä monin eri tavoin, omaa ilmaisuaan kehittäen ja opettajan opastuksella pienin askelin edeten. Se on hieno ponnistus, onnittelut kaikille todistusten saajille ja iloitkaamme musiikista esiintyjien kanssa! 

Tervetuloa iloitsemaan kanssamme!

KEVÄÄLLE 17.5. klo 18.00
Keski-Helsingin musiikkiopisto, Juhlasali 2. krs.

OHJELMA:

Claude Debussy: En Bateau 
    Louna Pajunen, piano 
    Venla Alanko, piano 

Kannatusyhdistyksen tervehdys
    Marika Kecskeméti, hallituksen puheenjohtaja

Frédéric Chopin: Mazurka
    Aukusti Arjas, kitara 

Eugène Bourdeau: Premier Solo
    Tuuli Ahonen, fagotti
    Eira Oksanen, piano

Pjotr Tsaikovski: Nocturno Op. 19 no 4.
    Lara Yildirim, sello
    Elina Saksala, piano

Pablo de Sarasate: Malagueña 
    Riku Miettunen, viulu 
    Elina Saksala, piano 

Päättötodistusten ja stipendien jako
    Petri Aarnio, rehtori

Camille Saint-Saëns: Tarantella, op.6
    Arttu Jauhiainen, huilu
    Saara Lehtonen, klarinetti
    Eira Oksanen, piano