Tänään aamulla ajattelin, kuinka moninaista ja rikasta onkaan työni. Työlle pahin viholinen on aika. Tällä hetkellä kädet ovat täynnä töitä, mutta ehdin vielä vaihtaa ajatuksia vastaantulevan kollegan kanssa. Hyvä niin.

Projektimme ensimmäinen konserttiesitys on tänään. Kappaleet Tuku-tuku lampaitani Jukka Särkän sovituksena ja Lampaanpolska Antti Hakkaraisen sovituksena saavat Vuotalossa odotettavasti hienon kantaesityksensä. Järjestelyt asian tiimoilta käyvät kuumina; riitääkö tila, tuolit ja telineet, miten juonto, pysyykö aika, kuka roudaa mitä minne ja onko Vuotalon tekniikalla tarvittavat tiedot. Kyllä se siitä...

Jo aiemmin ollaan suunniteltu aikatauluja ja pähkäilty mm. lipunmyyntijärjestelmiä ja harjoiteltu innostuneella porukalla teoksia, joihin saatiin dramaturgi-näyttelijä-muusikko Tarja Nybergiltä hienoja lisävinkkejä. Luvassa on siis mukava keitos musiikkia, improvisointia ja liikettä. Konsertti on osa helsinkiläisten musiikkiopistojen Mitä kuuluu? -konserttisarjaa ja kanssamme esiintymässä on Länsi-Helsingin musiikkiopisto.

Opettajien koulutuspäivien vaikutelmaksi jäi yhdessä olemisen ja liikkeen riemu Reetta-Kaisa Ilesin opastamana ja keskittymiskyvn antamisen ja saamisen tärkeys vuorovaikutustaitona Tarja Nybergin pallotteluilla. Koulutudten sisällöistä keskustellaan opettajaneuvostossa ja tulevia projekteja suunniteltaessa.

Meneillän on myös kova kuhina toimistossamme ja Italiaan lähtevien opettajien keskuudessa. Saadaanko lentoliput oikeisiin aikoihin oikeisiin paikkoihin ja pohditaan haasteita ja riskejä soitinten kuljetuksissa.

Toimistossa viimeistellään lehtemme Triolin mainosmyyntiä, sillä mainosvarausten pitää olla vahvistettuna jo tämän kuun viimeisenä päivänä. Lehden artikkeleiden runko on jo valmiina, opintosihteeri Sanna vielä tarkistelee sopivien kuven valintoja ja viilailee pienimpiä yksityiskohtia. Loput oikoluvut tehdään vielä ja tarkistetaan kuinka hoidetaan vielä yksi kokonaan puuttuva juttu. Lehti ilmestyy vasta aprillipäivänä, mutta meillä sen on oltava täysin valmiina helmikuun ensimmäisellä viikola, jolloin se lähtee taittajalle.

Talousvastaavamme Lea puolestaan on saamassa viime vuoden tilinpäätöksen valmiiksi, kevään laskutus on pyörimässä, samalla tarkastellaan pysyvätkö projektit arvioissa ja matkakustannukset kurissa ja pohditaan kuinka on parasta hoitaa maksuliikenne kaikille mukavimmalla tavalla.

Suunnitteilla on myös maailmanennätysmuskari, joka järjestetään Musiikkitalossa 10.3. Tarkoitus on saada sata vauvaa ja kaksivuotiasta isolle lavalle tekemään ja laulamaan yhdessä. Tapahtuman järjestäjä on Vauva-lehti. Muskarilaisemme osalistuvat tapahtumaan ja ennen maailmanennätystä pienet soittajamme esiintyvät talossa Marjon säestäessä heitä bumtsibum -flyygelillä. Jännittävää.

Musiikkimaassa AMK-keskustelu käy järjestöpuolella kuumana. Toivottavasti synkät ratkaisut jäävät pouheeksi ja samalla saadaan aikaiseksi järkevää tarkastelua ja suunnitelmallisuutta AMK-koulutukseen tulevaisuudessa.

Sibafest alkaa huomenna. Monipuolisen ohjelman täydentäjänä on paneeli, josta en voi olla pois. Lauantaina klo 15 musiikkitalon auditoriossa paneloidaan aiheesta Kenelle musiikkikasvatus kuuluu? On sen verran ajatuksia herättävä otsikko, että on käytävä tarkistamassa, olenko oikea musiikkikasvattaja...

EDUCA-messut ovat viikonloppuna ohjelmassa. Esillä olevista näyttelyistä kiinnostavat ainakin musiikkiliikkeet, kustantamot, Opetushallitus, Varhaisiän musiikinopettajat ja JaSeSoi.

Riemukasta loppuviikkoa kaikille!