Hyvää alkanutta kevätlukukautta!

Opiston lukukausi pärähtää reippaasti käyntiin. Jo tänä perjantaina kokoonnumme Käpylään treenaamaan Lampaanpolskaesitystämme. On kivaa toimia, tehdä ja soittaa yhdessä. Seuraavalla viikolla opettajat kouluttautuvat projektin kautta polskan liikunnallisiin saloihin ja otamme suurharjoitukset uusiksi Tarja Nybergin opastamana.

Lampaanpolskan muodonmuutos kohtaa meidät ensin Vuotalossa 26.1. Mitä kuuluu? -konserttisarjassa (fb-linkki). Maaliskuussa se toteutetaan Konservatorion salissa (la 24.3.) ja keväällä sitten toukokuun 23. päivänä Musiikkitalon Black Boxissa. Mahtavaa!

Italiaan Euroopan musiikkioppilaitosten liiton Allegro mosso -tapahtumaan (fb-linkki) on lähdössä esiintyjiä meiltä isohko porukka. Osa Lampaanpolskasta on mukana myös siellä. Suomesta on lähdössä yhteensä toistasataa esiintyjää noin viidestä opistosta.

Opiston meluntorjuntaohjelman valmistuminen on loppusuoralla. Se on osa työterveyshuollon kehittämistä, mikä on ollut käynnissä parin viime lukukauden ajan. Meluntorjuntaohjelmaa käsitellään opettajaneuvostossa ja se on luettavissa myös opettajainhuoneessa.

Helsinkiläisten valtionosuusmusiikkiopistojen yhteistyö on tiivistä. Yhteinen Rexifoorum on kokoontunut kuukausittain ja ensi viikolla järjestetään yhteinen strategiapäivä. Yhteistyö on tärkeää varsinkin sellaisissa asioissa, joissa lukumääräisesti isot yksiköt toimivat paremmin.

Valtakunnan tasolla katsomme, toteutuuko musertava musiikkikoulutuksen alasajo ammattikorkeissa, kuinka uusi taidekorkeakoulu syntyy ja mikä on lopulta musiikin kohtalo peruskoulun uudessa tuntijaossa. Kaikki nämä asiat vaikuttavat myös meihin yksilöinä ja musiikkiopistolaisina. Toivomme parasta. Teemme sen, minkä voimme.

Tärkeintä vuodelle ovat kuitenkin jokaisen omat henkilökohtaiset kokemisen hetket. Toivon niitä meille kaikille paljon ja että saamme jakaa niitä yhdessä. Hyvää musiikkivuotta 2012!