Heitto alkuun: Yksi maailman rikkaimmista valtioista elää köyhyydessä. Ja koska näin on, köyhyyttä yritetään korjata sillä, että myös ihmisten henkistä elämää rajoitetaan ja näin ruoskimalla asiat paranevat. Mielenkin on oltava maassa.

Tosiasiat täytyy kuitenkin ottaa huomioon. 

Ensi vuoden tiukat talousnäkymät aiheuttavat harmaita pilviä muuallekin kuin ikkunastani näkyvään maisemaan. Edessä ovatkin roimat lukukausimaksujen korotukset, oppilasmäärän pienennykset ja jo opiskelevien oppilaiden tuntimäärien supistukset. Toiminnan sopeuttaminen julkiseen tukeen sopivaksi tapahtuu ensi syksynä uuden lukukauden alkaessa.  

Siksi on hyvä tietää, että Keski-Helsingin musiikkiopiston kannatusyhdistyksen syyskokous pidetään keskiviikkona 28.11. klo 18.00. Siellä vahvistetaan virallisesti, kuinka ja mistä leikataan ja mistä oppilaiden perheiden pitää maksaa enemmän. Kokouksessa voi esittää mielipiteitään ja vaikuttaa asioihin. Tarkoituksemme selviytyä taantumasta vaarantamatta opistomme tulevaisuutta ja se vaatii tiukkaa otetta taloudesta. Valitettavasti myös muissa musiikkiopistoissa painitaan samojen ongelmien edessä.

Sitten mukavampiin asioihin: 

Tämän jutun ilmestyessä opiston pihalta on tartannut linkkari kohti Kuopiota sisällään viisikymmentä Nuori soittaa -tapahtumaan osallistuvaa henkeä, minä mukana.

Toivottelen kaikille hyvää ja viihtyisää sekä musiikillisesti antoisaa marraskuuta, sillä pidän vapaitani siten, että palaan seuraavaksi työpaikalle vasta maanantaina 26.11.

Olemme suunnitelleet asioiden sujuvan ja luotankin siihen, että niin tapahtuu. Pitkän tähtäimen asiat on laitettu muhimaan ja asiat kypsyvät. Akuuteissa esimiesasioissa voit kääntyä kannatusyhdistyksemme puheenjohtajan Riitta Palménin puoleen ja käytännön asioissa toimistossamme on kaikki sinun tarvitsemasi tieto, olet sitten oppilas, vanhempi tai opettaja.

Muhevaa marraskuuta toivottaen,

Reksi.