Aika kuluu vauhdilla. Minullekin tuli vuosi täyteen uudessa työpaikassa, uusien työtoverien, oppilaiden ja heidän perheidensä kanssa.

Uudessa paikassa on jännittävää, kuinka sopeutuu toisten ihmisten kanssa yhteen ja kuinka kauan soputumiseen uusien tapojen ja toimintakulttuureiden kanssa vie. Minusta on tuntunut helpolta asettua tähän työyhteisöön.

Oma opettajaidentiteettini on samanlainen Keski-Helsingin musiikkiopiston kanssa. Oppilaslähtöinen, lempeän määrätietoinen ohjaaminen tutussa ja turvallisessa  ympäristössä on avain hyviin oppimistuloksiin ja antoisaan harrastamiseen.

Opettajat ovat avoimia, selkeitä ja rehtejä toimissaan. Sallivuus kulkee läpi koko opiston kaikkien toimintojen, samoin toisten arvostaminen ja tukeminen. Toimiston luotettavuus ja tiedottaminen pitävät meidät kaikki erinomaisen hyvin ajan tasalla ja antavat rehtorille upean tuen.

Itse asiassa uskon, että saan työskennellä normaalia paremmin voivassa työyhteisössä. Toivon, että osaamme arvostaa ja vaalia sitä.

Oppilaat ovat mukavia lapsia ja nuoria. Pyrin opettelemaan heidät myös nimeltä. On tärkeää että heille olen Petri ja on tärkeää että he ovat minulle persoonia - yksilöitä, joilla on nimi - eikä pelkkiä oppilasnumeroita.

Minusta tuntuu, että perheet ovat ottaneet jo minut omaksi uudeksi rehtorikseen ja kommunikointi tuntuu olevan luontevaa. Toivottavasti vanhemmat ovat samaa mieltä ja kokevat että minuun on helppo ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Isommassa kokonaisuudessa eli Helsingin kaupungissa toimiminen edellyttää hyvää verkostoitumista ja oikeiden kumppanien kanssa yhteisen kielen löytymistä, ja sitä työtä minulla on edessä runsaasti.

Perustoimintamme eli opetustoiminta elää ja voi hyvin.  Sen eri osa-alueet täydentävät toisiaan. Projektit kruunaavat kuvion eläväksi ja hengittäväksi. Improvisaatio ja musiikin perusteiden integraatio ovat tämän vuoden kehityskohteenamme.

Vuoteen mahtuu kohokohtia. Itselleni oli hienoa olla kevätkonsertissa kuulemassa soittoa ja kokemassa sellaista yhteisöllisyyttä, mikä ei ole itsestäänselvää kaikissa musiikkiopistoissa.

Soittajaiset ovat minulle aina kohottavia tilaisuuksia ja iloitsen yhdessä perheiden kanssa onnistumisen elämyksistä. Niistä saan voimaa omaan, joskus melko paperipainoiseen työhöni.

Aina löytyy myös kehittämistä. Ongelmat eli nykykielellä haasteet ovat ratkaistavissa ja ne pitää ratkaista heti kun niitä ilmaantuu. On terveen itsetunnon merkki, että osataan käsitellä myös vaikeita asioita. Useimmiten jo puhuminen riittää - Kissat pöydälle vaan ja härkää sarvista!

Haluan nähdä yhteisömme jatkuvasti kehittyvänä, tulevaisuuden tarpeet huomioonottavana, nuorta ihmistainta kasvattavana turvallisena paikkana, josta saa eväitä elämään!

Yours Reksi