KHMO uutiskirje 13.3.2020

 

Koronatiedote musiikkiopistolaisille

Keski-Helsingin musiikkiopiston toiminta jatkuu normaalisti, ellei muuta ilmoiteta. 

Joistakin harrasteista on kuulunut tietoja, että niitä ei toistaiseksi järjestetä. Esimerkiksi jotkin urheiluseurat ja tanssikoulut ovat reagoineet koronatilanteessa näin. Musiikkiopiston toiminta ei ole yhtä kontaktipitoista tai fyysistä.  

OPETUS

Opetuksessamme otetaan huomioon yleiset tartunnan ehkäisyohjeet.  

Tehostamme myös koko kiinteistössä mahdollisten tartuntakohtien, kuten ovenkahvojen puhtaina pitämistä. 

 

Yksilöopetuksessa säilytämme metrin turvarajan oppilaan kanssa. Lapselle on tähdennettävä, että hänen on käytävä välittömästi opistolle saapuessaan pesemässä kädet. 

 

Ryhmäopetus jatkuu edelleen. Orkestereissa ja kuoroissa on maksimissaan 20 henkeä ja muha-ryhmissämme on maksimissaan 14 henkeä. Muskaritoiminta jatkuu edelleen, ja toivomme vanhempien kiinnittävän erityistä huomiota opettajan ohjeisiin. Soittajaiset voivat jatkua oppilaiden perheiden ja opettajan yhteisen harkinnan mukaan. Opiston konserttitoiminnasta ja 4.4. pajapäivästä annamme ohjeet joka tapauksessa ennen kuun loppua. 

 

SEURANTA

Seuraamme edelleen Suomen valtion, THL:n ja HUS:n suosituksia ja määräyksiä. Toimintamme vertautuu pääasiallisesti koulu- päiväkotitoimintaan. Musiikkioppilaitosten osalta tilannetta voi seurata suoraan Taiteen perusopetusliiton sivun kautta. Sivulle on päivitetty myös viranomaislinkit. https://artsedu.fi/2020/03/taiteen-perusopetus-ja-koronavirus/ 

 

PERHEET

Toivomme, että perheissä keskustellaan koronaviruksesta ja annetaan lapsille turvallisuuden tunne siitä, että pienillä teoilla asia on niin hyvin hallinnassa, kuin siihen voimme vaikuttaa omassa ympäristössämme. 

 

WHO:n ohjeita

Pese ja kuivaa kädet hyvin. 

Säilytä metrin turvaraja niiskuttavaan tai yskivään henkilöön. 

Vältä silmien, nenän ja kasvojen koskettelua.

Yskiessäsi laita hiha tai kainalo suun eteen.

Jos sinulla on yskää, kuumetta ja hengitysvaikeuksia, hakeudu hoitoon välittömästi.

Lähde ja lisätietoja: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public 

Vaikka toivomme tilanteen mahdollisimman normaalina pitämistä, perheet päättävät lapsiensa kulkemisista ja arvostamme myös erilaisia päätöksiä. Jos päätätte jäädä lapsen kanssa kotiin, toivon henkilökohtaista ilmoittamista opettajan lisäksi myös osoitteeseen [email protected].  

Jos tilanne muuttuu siten, että koulut ja päiväkodit suljetaan, olemme varautuneet järjestämään etäopetusta.

Keski-Helsingin musiikkiopiston puolesta,

 

Petri Aarnio            Teemu Leinonen

rehtori                 puheenjohtaja