Opetuksen saatavuus ja tavoitettavuus, sekä monet muut tasa-arvoon liittyvät asiat ovat viime aikoina puhuttaneet koulutuksen järjestäjiä. Yksi suuri tekijä tähän on käynnissä oleva ArtsEqual-hanke. ArtsEqual-hanke on tutkinut, kuinka nämä toteutuvat näitä koulutuksessa ja julkaissut toimenpidesuosituksia.

Taiteen perusopetusta koskeva toimenpidesuositus annettiin tammikuussa. "Taiteen perusopetuksen saavutettavuus ja esteettömyys taiteen perusopetuksen lähtökohtana" on tärkeää luettavaa. Onkin syytä nostaa suosituksessa olevat kysymyspatterit omalle työpöydälle ja katsoa, mitä jo teemme hyvin ja miten voisimme tehdä oppilaitoksestamme taas vähän paremman.  

Suomen musiikkioppilaitosten liitto otti kopin jo jokin aika sitten. Se haastaa kaikki taiteen perusopetuksen oppilaitokset esittelemään hankkeita ja hyviä käytänteitä. Tärkeää tässä on tietenkin se, että saadaan hyvät asiat kiertoon. Taidekasvatustalkoot-sivustolta löytyy hyviä malleja sovellettavaksi omaan oppilaitokseen. Käy ottamassa haaste vastaan!

Reksi

P.S. Hyvää naisten päivää meille kaikille!