Perinteisessä Joulun tuiketta -konsertissamme Temppeliaukion kirkossa oli jälleen lämmin tunnelma. Konserttimme oli itsenäisyyspäivän aattona. Muutenkin Suomen satavuotisjuhla on kaikkia suomalaisia koskettava asia. 

Itsenäisyydestä eräs pieni ihminen sanoi, että se on sitä kun saa itse päättää asioista. Näinhän se on. Valtiona saamme päättää itse asioistamme, toki muut huomioiden. Kun sama koskee ihmisiä, puhutaan tasa-arvosta. Siitä, että kaikki saavat itse ottaa itsestään niin suuren vastuun kuin pystyvät. 

Musiikkiopistossa itsenäisyys tarkoittaa sitä, että jokainen voi kehittyä ja kehittää itseään omien kykyjensä mukaan niin täysipainoisesti kuin mahdollista – jokaisella on oma henkilökohtainen opetussuunnitelma. Otamme jokaisen huomioon yksilönä. Jokaisen erityisyys on meille tärkeää ja jokainen on meistä erilainen. Erilaisuus on myös asia, joka yhdistää meitä kaikkia.

Kun yksilöllä on mahdollisuus kasvaa täyteen mittaansa, luo se turvallisutta ja tasa-arvoa, mikä näkyy ja kuuluu tasapainona, harmoniana ihmisten välillä. Yhteissoittomme soi ja sen sointi kantaa meitä kuunteleviin. He voivat yhtyä lauluun ja olla mukana luomassa ymmärrystä hyvästä paikasta elää toisten kanssa.

Onnea Suomi ja me kaikki!
Tehkäämme siitä hyvä kaikille suomalaisille.

Lämmintä joulun odotuksen aikaa,
toivoo Reksi