Suomessa on viime aikoina havaittu lastenkulttuurin ja etenkin lastenmusiikin sekä laadullinen että määrällinen nousu.

Onkin hämmästyttävää, että Yleisradion suhtautumisesta lapsiin olemme saaneet lukea huonoja uutisia viime päivien lehdistä. Keskiviikon HS:n kirjoituksessaan "Radio hylkää lapset" toimittaja Mari Koppinen kiteytti aika hienosti asian. Luulisi YLEä kiinnostavan, kuinka tulevat polvet suhtautuvat radioon.

Ammattikorkeakoulujen aloituspaikoista aiotaan supistaa pois. Peruste on kestävä; ei ole järkevää kouluttaa työttömäksi. Leikkauksiin joutuu myös musiikki. Perusteet pätevät myös musiikkiin. Ei ole järkevää kouluttaa työttömiä muusikoita. Vaikka musiikki olisikin työttömälle yksi hyvä tapa säilyttää itsensä henkisesti hengissä.

Supistamiset tarkoittavat sitä että Lahden, Turun, Kokkolan, Jyväskylän ammattikorkeiden musiikkikoulutus lopetetaan, ja lisäksi että Kuopion musiikkikoulutus on tarkoitus yhdistää Joensuun kanssa.

Mutta esimerkiksi Lahdessa ja Jyväskylässä koulutetaan myös varhaisiän musiikinopettajia eli ammattilaisia vetämään muskareita. Niistä oman kokemukseni perusteella on jatkuvasti pula.

Meneeköhän tässä lapsi pesuveden mukana?

Lapsen osa. Tulevat polvet saavat tyytyä epäpäteviin muskariopettajiiin ja kasvaa ilman suhdetta radioon. Tarkoitus on jättää lapset kaupallisten toimijoiden kohteiksi.

Toivottavasti kaupalliset toimijat osaavat järjestää pitkäjänteistä kasvua tukevaa, tervehenkistä, moniarvoisuutta suosivaa ja omaan ajatteluun tähtäävää toimintaa lasten ehdoilla ja lasten parissa...