Kokouselämää
Viime perjantaina tein henkilökohtaisen ennätyksen kokoustamisessa. Aamupäivällä olin neljän tunnin kokouksessa 9-13 ja tunnin lounaan jälkeen kuuden tunnin kokouksessa 14-20. Siinäpä kerrakseen. Asiana edunvalvonta. Ensi kokoontui Musiikkioppilaitosten rehtorit  MOR ry:n hallitus ja sitten Suomen musiikkiopettajien liiton SMOL:n hallitus.

MOR:n hallitus
Minulla alkoi toinen puheenjohtajavuosi. Viime vuonna asemoitiin MOR:ia Suomen kartalla ja homma jatkuu tänäkin vuonna. Tämän vuoden hallitus on: (Varsinainen jäsen / Henkilökohtainen varajäsen)

  • Juha Järvinen, vpj / Sanna Saarinen
  • Nina Rissanen / Felix von Willebrand
  • Satu Roberg / Janne Haapanen
  • Patrik Smulter / Eeva-Maija Talasma

OAJ:n rakennemuutos
OAJ on ilmoittanut, että sen järjestörakennetta on kevennettävä siirtymällä kolmiportaiseen järjestön yhdistysrakenteeseen, jossa jäsenet kuuluvat henkilöjäseninä työnantajakohtaisiin paikallisyhdistyksiin, jotka kuuluvat alueyhdistyksiin. Tämän seurauksena on todennäköistä, että MOR on joko tiiviimmin osa Suomen musiikinopettajien liitto SMOL:a tai erkaantuu siitä. Toivon, että tiedämme kehityksen suunnasta enemmän MOR:n kevätkokoukseen mennessä. Kokous pidetään viikolla 16, todennäköisesti SMOL:n liittopäivien yhteydessä Orivedellä 17.-19.4.

Koulutusta rehtoreille 12.-13.3. ja 13.11. 
MOR jatkaa yhteistyötä Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskeskuksen kanssa. Taideoppilaitosten rehtoripäivät järjestetään 12.-13.3. Osallistujien on helppo tavata MOR-hallituksen jäseniä ja muita kollegoita. Syksyllä koulutusta voisi olla  II valtakunnallisten musiikkikasvatuspäivien yhteydessä, joilloin päivä olisi 13.11. perjantai. 

Työajan seurannasta
Rehtorin työajan seurantaan on laadittu ohjeistuksia yleissivistävän koulun rehtoreille. Joissakin tapauksissa tämä on kohdistunut myös musiikkiopistojen rehtoreihin. Onko sinun työaikasi seuranta kohdillaan? Saatko päättää siitä itse ja kuinka selviät sinulle kasautuvista uusista tehtävistä? Jukka Rajala Sastamalan musiikkiopistosta on lupautunut keräämään jäsenistön kysymyksiä ja tekemään meille koontia työaikaseurannasta. 

MIOR:n jäseneksi liittyminen
Jos sinulla on kollega, jonka kannattaisi liittyä MOR:n jäseneksi, voit tarjoita tätä linkkiä hänelle:
http://reksin.vuodatus.net/lue/2014/08/musiikkioppilaitosten-rehtorit

Muista käyttää jäsenetusi
Kannattaa muistaa, että sinulla on vakuutusturvaa ja paljon muitakin, esimerkiksi lomailuetuja, OAJ:n jäsenenä. Käy katsomassa: http://www.oaj.fi/cs/oaj/jasenedut

Reksien asialla Reksi.