Suomen musiikkikasvatusseura – Fisme järjestää viidennet valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät Tampereella marraskuussa. Tapahtumaa on aikaisemmin järjestetty Helsingissä ja Jyväskylässä. Nyt tapahtuman uutena kumppanina on Tampereen kaupunki. Mukapäivät on musiikkikasvatuksen ja koulutuksen koko kentän yhteistyöllä tekemä ja merkittävin alan kokoontumispaikka. Mukapäivät järjestetään 17.-20.11.2021 ja sinne odotetaan yli tuhatta osallistujaa.

Keski-Helsingin musiikkiopisto on mukana
Musiikkiopistome on edustettuna päivillä. Arabialaisen musiikin inklusiivinen yhtye Mix Ensemble esiintyy ja Movement Erasmus+ -hanke esitellään päivien ohjelmassa.  

Opistomme koko henkilökunta osallistuu myös tapahtuman koulutukseen perjantaina 19.11., jolloin koko opiosto on suljettu. Kyseisen perjantain opetus järjestetään tiistaina 21.12.

Henkilökuntamme saa nauttia aivan mahtavasta ohjelmasta. Aamupäivän aikana presidentti Tarja Halonen ja Iiro Rantala, positiivsen pedagogiikan edelläkävijä Kaisa Vuorinen sekä sello- ja sävellystaustainen futuristi Perttu Pölönen kertovat musiikkikasvatuksen merkityksestä kansakunnallemme. (Pölönen YLEn Areenassa)  Iltapäivällå voi osallistua kahteen pajaan ja kahvikuppikuntiin  kollegoiden kanssa. Päivän kruunaa yhteinen Paukepiiri.

MUKAPÄIVIEN ESITTELY

Musiikki vaikuttaa! 
Lastenmusiikin ja yleisötyön teemapäivä KE 17.11 kutsuu keskustelemaan lapsille ja yleisöille suunnatusta musiikista. Mitä on lastenmusiikki ja kenelle se kuuluu? Mitä lauluja lapsille ja lasten kanssa saa ja kannattaa laulaa? Mitä yleisötyöllä tarkoitetaan ja kuka sitä tekee? Mitä on orkestereiden tekemä yleisötyö ja mitä sen tulisi olla? Muusikot, musiikkikasvattajat ja orkestereiden hallintohenkilöt jakavat ajatuksia lasten musiikista ja yleisötyön nykytilasta ja tulevaisuudesta. Päivä koostuu paneelikeskusteluista ja työpajoista, huipentuen illan lastenmusiikkigaalaan. 

Musiikki yhdistää!
Tutkimuksen ja koulutuksen teemapäivä TO 18.11 kokoaa musiikkikasvatuksen koulutuksen toimijat dialogiin ja tähtää alan yhteiskunnalliseen näkyvyyteen. Miten toteutamme Musiikin koulutuksen Visio 2030:n linjaukset koulutuksen saavutettavuudesta, muuttuvien tarpeiden kohtaamisesta ja toimijoiden yhteistyöstä? Musiikin koulutuksen asiantuntijat musiikkioppilaitoksista varhaiskasvatuksen ja opettajankoulutuksen toimijoihin jakavat ideoita ja etsivät yhteisiä ratkaisuja seminaari- ja paneelikeskustelujen sekä kutsuluentojen värittämän päivän aikana. 

Musiikki kasvattaa!
Opetuksen ja pedagogiikan teemapäivä PE 19.11 on suunnattu koko musiikinopetuksen kentän toimijoille –niin opettajille kuin opiskelijoille. Aiheina ovat ajankohtaiset teemat digitalisaatiosta, monikultuurisuuteen ja musiikin luovaan tuottamiseen. Tarjolla on luentoja, demokonsertteja, työpajoja ja keskusteluja. 

Musiikki soi!
Kaikille avoin festaripäivä LA 20.11 kokoaa osallistujat Tampere-talolle musiikilliseen hulabaloohon! Ohjelmassa on yli 80 konserttia ja työpajaa aamukymmenestä iltakuuteen. Esiintymässä on pirkanmaalaisten musiikkioppilaitosten ja musiikkiluokkien oppilaita. Mukana on niin orkestereita ja kuoroja kuin bändejäkin, pienyhtyeitä sekä solisteja, soitinkokeilutusta ja massamuskareita unohtamatta! Pientä festariväkeä ovat villitsemässä myös Pikku Papun Orkesteri, Höpinätötterö ja Ville Karttunen. 

Ilmoittautuminen on auki 13.9.–31.10. Ilmoittautumislinkki ja koko ohjelma löytyy FiSME:n sivuilta www.fisme.fi/mukaan