Uuden lukukauden alku on sujunut ripeästi ja toiminamme on täydessä vauhdissa.

Tietoja ja taitoja 

Opettajiemme toimintaa ryydittävät tänä keväänä opetussuunnitelman viimeistely ja iPad-hanke. Tapaamme mukavan usein yhdessä oppien ja asioita miettien. Oppilaiden arjessa tuskin huomaa muutosta, sillä monet nyt uusina asioina kirjautuvat toimintatapamme ovat jo käytössä. Lisätietoja ja -taitoja hankimme aina sitä mukaa kun niitä tarvitaan käytännössä. Ajattelemme koko ajan oppilaiden parasta. Opetussuunnitelmasta tulee jo työvaiheessa versio perheiden kommentoitavaksi.  

Toiminnan rahoituksesta

Helsingin kaupungin kulttuurijaos on päättänyt alentaa musiikkiopistojen toiminta-avustuksia 5 % vuodelle 2018. Asian käsittely etenee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan. Olemme jättäneet asiasta oikaisuvaatimuksen. Tarkempi katsaus tilanteesta tulee Reksin vuodatukseen lähiaikoina. Mahdollisista lukukausimaksujen korotuksista tiedotetaan kevään aikana.  

Tapahtumien virtaa ja kohokohtia!

Aloitamme julkiset konserttimme pienten kanssa helmikuun ensimmäisenä päivänä. Pienet soittajat esiintyvät pienille päiväkotilaisille. Eskari- ja viskari-ikäiset on kutsuttu Kinaporiin soitinesittelykonserttiimme, jossa esitellään samalla soittimia ja vietetään mukavia musiikkihetkiä. 

Uutta toiminnassamme on yhteistyö Kalliolan opiston ja setlementin kanssa. Taidekarnevaali on talviloman jälkeen lauantaina 3.3. klo 13-16. Luvassa on musiikkia ja muuta pienille ja perheille, lapsille ja nuorille, vähän kaikille ja vanhemmillekin! Kalliola täyttyy konsertista, musiikkituokioista, muskarista ja leikeistä sekä tutustumisesta erilaisiin soittimiin.

Kaikki opistomme 12 vuotta täyttäneet jousisoittajamme pääsevät toukokuussa Sneekiin, Alankomaihin Euroopan musiikkioppilaitosten liiton nuorisotapahtumaan At the Watergate. Markaan valmistaudutaan esiintymällä ahkerasti lähikirkoissamme. Keskiviikkona 14.2. klo 18.30 pidetään kamariorkesterin konsertti Alppilan kirkossa ja keskiviikkona 25.4. klo 18.30 esiintyvät kaikki orkesterimme Paavalin kirkossa. Esiintymismatka tehdän yhteistyössä Pakilan musiikkiopisto.

Huhtikuussa on taas vuorossa Nyt me soitetaan! -konsertit opistollamme. Oppilasvalintoihin ilmoittautumisen aikaan järjestettävät konsertit auttavat miettimääm itselle sopivaa soitinta. Juonnetuissa konsertissa on teema, jota emme vielä paljasta!

Harvinaisempaa herkkua on yhteistyömme Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Tänä keväänä sävellysopiskelijamme ahertavat japanilaisen elokuvamusiikin parissa ja saavat sovituksilleen orkesterin muusikoiden esitykset sunnuntaina 15.4. klo 15.00 musiikkitalossa alkavan konsertin yhteydessä. Kello 16.15 alkavassa yleisötilaisuudessa on myös keskustelua nuorten säveltämisestä. Tänne kannattaa koko perheen lähteä.

Musiikin perusteiden konsertissa 26.4. kuullaan oppilaiden omia tuotoksia itse esitettyinä. Ollaan tutustuttu musiikin ilmiöihin tekemällä itse musiikkia ja ja esitetään niitä itse. Sopivan rouheasti. 

Perinteeksi on muodostunut, että osallistumme Kallio kukkii -tapahtumaan. Maanantaina 14.5. teemme yhdessä jotain myös uuden talon toimijan, Ebeneser-päiväkodin, kanssa. Kiva!

Lukukauden päätöskonsertti Keväälle! pidetään keskiviikkona 16.5. klo 19.00. Juhlavassa konsertissa jaetaan myös todistukset. Konsertti on tällä kertaa Kalliolan opiston salissa. Muskarilaisten kevätjuhla pidetään torstaina 17.5. klo  17.30 Kinaporin palvelukeskuksessa.

Iloista alkanutta vuotta!

toivottaa Reksi