Toimittaja-kirjailija Minna Lindgren juontaa Siiville! -konsertin. Konsertti on Keski-Helsingin musiikkiopiston 35. toimintavuoden juhlakonsertti, jonka lipputuloilla keätään varoja uuteen flyygeliin. Konsertti järjestetään 4.11. Kulttuuritalossa. 

Minna Lindgrenin mielestä musiikki on lapsen perusoikeus. Siksi hänet oli helppo suostutella juontamaan konserttimme. Minna on soittanut lapsuutensa viulua Géza Szilvayn oppilaana legendaarisissa Juniorijousissa. Hän muistelee, että kaikki kaveritkin soittivat orkesterissa ja se oli hienoa! 

Elämä helpommaksi

– Nykyään on tieteellisestikin todistettu se, minkä itse tiedämme oman kokemuksen kautta. Päivittäinen musiikkiharrastus kehittää oppimista, keskittymistä, kommunikointia ja sosiaalista kanssakäymistä.

– Se johtuu siitä, että soittaessa jokainen aivon osa on aktiivinen. Abstrakti hahmottaminen, suunnittelun tarve ja keskittynyt työskentely ovat musiikkia harrastavalle arkea. Tällainen lapsi ymmärtää varmasti enemmän myös kuulemastaan puheesta. 

– En ole niinkään ole kiinnostunut musiikkiammattiin suuntautuvista, vaan siitä miten suuri merkitys tällaisilla asioilla on meille kaikille elämässä selviytymiseen, hän jatkaa. 

– Elämästä tulee helpompaa, Minna pohtii.

Ooppera on elämä

Minna on saanut juuri valmiiksi libreton eli käsikirjoituksen lastenoopperaan, jonka on tilannut Suomen kansallisoppera. Ooppera kertoo Jean Sibeliuksen lapsuudesta ja sen säveltää Olli Kortekangas. Ooppera kestää oppitunnin verran. 

Koulut voivat ilmoittautua mukaan oopperan tekemiseen ja saavat ohjeita oppitunneille. Koulun kuoro ja pari lapsisolistia osallistuvat myös lastenoopperan esittämiseen. Suomen kansallisoppera tarjoaa esityksen tekemiseen mm. kolme oikeaa laulusolistia, ohjaajan, puvustajan ja lavastajan.

– Oopperaa tehdessä opitaan myös siitä, mikä on oikea ooppera, kertoo Minna. – Siinä lauletaan aarioita ja duettoja, soitetaan intermezzoja ja siinä on oikea finaalikin. 

– Sibelius haaveili pitkää viulistin urasta, mutta ei kyennyt siihen. Sitten hän löysi oman juttunsa eli säveltämisen. Tämän oopperan idea on siinä, että meillä kaikilla on oma juttu, kunhan vain löydämme sen.

Kirjoja, musiikkia

Minnan Ehtoolehto-kirjat ovat nousseet suuren yleisön suosikeiksi. Trilogian kolmas osa ilmestyy keväällä. Minna on kirjoittanut paljon musiikista, mm. oivallisen henkilökuvan Leif Segerstamista. Klassisen musiikin pariin halajavalle hyvä kirja voisi olla myös Sinfoniaanisin terveisin, joka koostuu tutkija Olli Löytyn kanssa käydystä  kirjeenvaihdosta. Kirjassa rocktaustainen Löytty uppoaa yhä syvemmälle taidemusiikin saloihin, aina elävään konserttiin asti.

SIIVILLE! 

Juhlakonsertti: Keski-Helsingin musiikkiopisto 35 vuotta 
Esiintymässä mm. Jorma Hynninen, Marzi Nyman ja Lauluyhtye Rajaton.
Konsertin juontavat Minna Lindgren ja Petri Aarnio.
Konsertin tuotot ohjataan musiikkiopiston flyygelirahastoon.
Helsingin kulttuuritalo 4.11.2014 klo 19.00
Liput 35 € http://www.lippupalvelu.fi/event/siiville-juhlakonsertti-lippuja/137781

Minttu-normal.jpg
Minna Lindgren miettii juontoja Siiville! -konserttiin.