Keväällä katsotaan kohti uutta kesää, mutta samalla kannattaa kurkata taakseenkin. Tällaiseen tarkkailuun hyvä hetki on lukuvuoden loppupuolen konserteissa. Huomaan, miten paljon on tapahtunut vain yhdessä vuodessa. Tänä vuonna meillä onkin tarjota kahdenlaiset juhlat:

KUTSU SEURAAMAAN TUULENPESIÄ

Kutsumme sinut seuraamaan luovan yhteisösoiton ja lasten sävellyshankkeemme Tuulenpesiä viimeistä kenraalia Musiikkitalon Black Boxiin keskiviikkona 21.5. klo 17.00 - 17.30. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sinne ovat tervetulleet niin Tuulenpesissä niin esiintyvien lasten kuin opettajienkien sukulaiset, ystävät ja tuttavat.

KUTSU PÄÄTTÄJÄISKONSERTTIIN

Tämän lukuvuoden juhlallisessa päättäjäiskonsertissa nautimme työn hedelmistä ja onnittelemme runsaslukuista joukkoa päättötodistusten saajia. Tervetuloa seuraamaan lukuvuoden päättäjäiskonserttia Musiikkitalon Black Boxiin keskiviikkona 21.5. klo 18.00 - n.19.15

Toivomme, että Tuulenpesissä mukana olevat suosivat omaa kenraaliaan ja annetaan tilaa ensisijaisesti esiintyjien ja todistusten saajien sukulaisille ja ystäville. 

OHJELMA 

J.S. Bach: Preludi soolosellosarjasta n:o 1
The Cello Band, ohjaa Helli Seppä

Tervehdys
Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Palmén       

Heitor Villa-Lobos: Preludi no 2. 
        Aukusti Arjas, kitara

Wil Offerman: Voices of Nagasaki
Taikahuilut ja VIVO sekä Tara Valkonen, Lara Yildirim, sello ja Eira Oksanen, lyömät, ohjaa Heli Talvitie        

S. Rahmaninov: Preludi g-molli Op 23 n:o 5
Albert Jäntti, piano 

A. Piazzolla (sov. Florent Héau): Adios nonino
Siiri Halko, Saara Lehtonen, Vera Raineva, klarinetti, Tuuli Ahonen, fagotti, ohjaa Anni Björk 

Todistusten jako
Keski-Helsingin musiikkiopiston rehtori Petri Aarnio

Tuulenpesiä 
- Rytmituuli, säv. pianoryhmä, sov. Antti Hakkarainen
- Kun tuulee, säv. Sari Norja ja Tinttaralla
- …niin luulee, säv. sov., Jukka Särkkä
- Himmeät narinat, sov. Lauri Supponen
- Aavikon kosto, säv. Tutti Frutti, sov. Sanna Salmenkallio
- Rakastaakohan hän minua?, säv. Mupe 1, sov. Tomas Takolander
- Manaus, säv. Mupe 2, sov. Anniina Vainio
- Sadetanssi, säv. Mupe 1, sov. Tomas Takolander            

Tuulenpesiä on Keski-Helsingin musiikkiopiston 6–12-vuotiaiden oppilaiden koko lukuvuoden kestänyt esiintymisprojekti. Siihen on kuulunut sanoilla leikkimistä, säveltämistä, korvakuulosoittoa, liike- ja draamapaja sekä harjoituksia ja esiintymisiä. 

Syksyn alussa oppilaat keksivät sana-aihioita: loruja, runoja ja tarinoita aiheella ”tuulenpesiä”. Näistä tehtiin musiikkia eri tavoin: jotkut runot sävellettiin sellaisinaan lauluiksi, joistain tarinoista otettiin sanoja ja lauseita, jotka muunnettiin musiikillisiksi motiiveiksi ja fraaseiksi. Joistakin sana-aihioista tehtiin muunnelmia, niistä aistittiin tunnelmia ja niiden pohjalta improvisoitiin.

Kun kappaleet laitettiin yhteen, ymmärrettiin jossain vaiheessa, että konsertilla onkin jo juoni: se kertoo siitä kuinka aurinko ja sade ovat joutuneet riitoihin keskenään ja minkälaisia vaikeuksia siitä seuraa…

Oppilaiden loruissa ja tarinoissa on hassuttelua, sanaleikkejä ja nokkeluuksia (…niin luulee), mutta synkempiäkin sävyjä löytyy (Aavikon kosto, Rakastaakohan hän minua?). Lopputulos on myös musiikillisesti varsin monipuolinen: on kehorytmittelyä, loruttelua, laulua, liike-improvisaatioon pohjautuvaa ääni-improvisaatiota, tonaalista ja modaalista musiikkia sekä äänimaisemia.

Lämmin tervetulotoivotus ja hyvää kesää, 
Reksi