Mikä on ollut sinun lukuvuotesi kohokohta?

 • Oman soittimen soittajaiset 
 • Joulukonsetti
 • Jokin orkestereiden tai yhtyeiden konserteista
 • Päiväkotikonsertti 
 • Ystävänkonserttipäivä 
 • Katselmus tai kilpailu  
 • Taidekarnevaali Kalliolassa
 • Nyt me soitetaan -soitinesittelykonsertti
 • Soivan talon konsertti
 • Pieni alkusoitto musiikkitalossa
 • Musiikkileikkikoulun joulu- tai kevätjuhla
 • Opiston joulu- tai kevätjuhla

Vai soittotunti, jolla olet saanut elämyksen, oivalluksen ja ilon uuden asian sisäistämisestä?

Keski-Helsingin musiikkiopisto järjestää noin 80 musiikkitilaisuutta vuodessa. Opetustunteja annamme noin 12 000 vuodessa. Niihin mahtuu monta oivallusta isommaksi kasvamisessa. Isommaksi voi kasvaa pituus- ja leveyssyyntaan, mutta myös sisään- ja ulospäin – henkisesti. Siihen annamme mahdollisuuden joka päivä, jokaisella tunnilla. 

Kokemuksen syvyys on kokijastaan kiinni, eikä kokemuksen suuruutta voi verrata toisen kanssa tai mitata millään mittarilla. Siksi kaikki kokemukset ovat tärkeitä, tapahtuivatpa ne tunnilla tai suuressa konsertissa.

Tänä vuonna paljon yleistä huomiota saanutta kokemusta ovat pienten huilistiemme Tia Aykarin ja Seela Latosen osallistuminen Huittisten hullu puhallus -tapahtumaan sekä Sellotornadon esiintymiset Mannerheimin lastensuojeluliiton valtakunnan virallisessa äitienpäiväjuhlassa ja huomenna Euroopan neuvoston 70-vuotisjuhlassa. Onnea näistä ikimuistoisista kokemuksista! 

Lukuvuotemme on nähdäkseni sujunut jouhevasti. Uusi opetussuunnitelma on astunut käytäntöön ja tuntuu asettuvan omaksemme. Elämme samassa kommunikatiivistietoteknisessä murroksessa kuin kaikki muutkin oppilaitokset. Omasta elämästä -hanke on antanut imrovisaation ja säveltämisen lisätaitoja opettajille. Opimme työyhteisönäkin jatkuvasti uutta. 

Tulevaisuuteen varjoa luo epävarmuus valtion- ja kuntaosuuden kehittymisestä ja jouduimmekin tekemään päätöksen korottaa oppilasmaksuja ensi syksystä. Silti soittaminen on edelleen hyvn tuettu ja edullinen harrastus. Etenkin, kun en osaa kuvitella parempaa ihmisenä kehittymisen välinettä, jossa soittaminen antaa siivet aikuiseksi kasvamiselle. 

Opintonsa päättävälle toivotan lämpimästi etenemistä jatkuvan oppimisen polullasi, johon olet saanut täältä hyvät eväät tavoitteiden asettamisen ja saavuttamisen sekä itsetuntemuksen kasvun kautta.  

Lukuvuoden päätteeksi on aika jakaa todistukset:

PERUSTASON TAI PERUSOPINTOJEN PÄÄTTÖTODISTUKSEN SAAVAT:
Laura Ahonen, Sonja Gland, Olivia Heinänen, Petra Johansson, Sonja Klockars, Helmi Laine, Vilma Lavi, Amanda Luolajan-Mikkola, Taru Mikkola, Minne Mäki, Juulia Niska, Veikko Valanne, Anna Valldén 

MUSIIKKIOPISTOTASON PÄÄTTÖTODISTUKSEN SAA:
Joel Bonsdorff

KANNUSTUSSTIPENDIT: 

Veikko Aarnio 
on ahminut teoksia valtavaa tahtia ja soittaa nyt jo ammattitason kappaleita. Tekninen osaaminen on kasvanut valtavasti ja into soittamiseen ja oppimiseen on ollut suuri. Veikko ansaitsee rohkaisun rakettimaisesta kehityksestä. 

Laura Ahonen
on aktiivinen, innokas ja motivoitunut. Laura on kova harjoittelemaan ja tarttuu uusiin haasteisiin lauluteknisissä jutuissa kunnianhimoisesti. Omien kappaleiden kirjoittaminen on lähtenyt tänä vuonna lentoon ja Laurasta löytyykin tunnelmallisten popkappaleiden kirjoittaja. Laura tähtää ammattiopintoihin ja ansaitsee erityismaininnan kaikesta siitä innokkuudesta ja palosta, millä laulua harrastaa.

Tia Ayikar 
Rohkeus, vaivannäkö, itsensä likoon laittaminen mm. mestarikurssilla ja soittokisailussa, luotettava laatusoittaja, varmaotteinen liidaaja yhteisoitoissa.

Eliel Banasik
on käyttänyt trumpetinsoiton taitoaan opiston tapahtumien lisäksi oma-aloitteisesti ja aktiivisesti opiston rajojen ulkopuolella koko lukuvuoden ajan. Lähes viikoittaiset ihmisten ilahduttamiset trumpetin kanssa huomioidaan nyt stipendillä ja kannustetaan eteenpäin, kun nuoren trumpetistin matka suuntaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Saimi Heekki
Huikea kasvu vastuulliseksi harrastajaksi kuluneen vuoden aikana ja esiintymisjännityksen selättäminen päämäärätietoisen harjoittelun avulla ovat olleet nuoren soittajan saavutuksia tänä lukuvuonna. Hienoa kehitystä! 

Kaisa Kehvola 
on innostunut kitaransoitosta. Hän on sinnikäs harjoittelija joka haluaa oppia kappaleensa kunnolla. Hän esiintyy mielellään ja Kaisan hienoa kitaran ääntä olemme saaneet kuulla useissa opiston konserteissa. Kaisa on myös ensimmäinen musiikkiopiston kitaraoppilas joka on suorittanut ensimmäisen perustason 7-vuotiaana.

Alina Kolehmainen 
on osoittanut tunneilla ja luokkatunneilla musiikillista syvyyttä. Bachin esittäminen hyvin ei ole helppoa. Alinalla on ymmärrystä musiikin tulkintaan ja sellon äänelliseen potentiaaliin. Kehitys alkukeväästä on valtava. Tasaisen varma keskittyminen teoksiin ansaitsee tunnustuksen!

Seela Latonen
Tällä soittajalla on iloinen tekemisen meininki; ”mikään ei ole liian vaikeaa”. Seela on ahkera ja säännöllinen harjoittelija jo nuoresta alkaen. Näillä eväillä on mahdollista saavuttaa vaikka mitä myös tulevaisuudessa.

Maria Meripaasi
Tämä soittaja säteilee positiivista asennetta ja aktiivisuutta. Hän on luottosoittaja niin soolo -kuin yhtyemuusikkonakin ja tarttuu ennakkoluulottomasti opettajan tarjoamiin uusiin haasteisiin.

Juulia Niska
Valtava kehitys taidoissa, tulkinnassa ja itsenäisessä harjoittelussa erinomaisen 3pt-konsertin valmistamisen myötä. Aktiivinen ja positiivinen asenne soittamiseen sekä ihanan kannustava asenne myös soittokavereihin.

Rufus Sinkkonen
Tämä soittaja on vuosien aikana osallistunut aktiivisesti opiston monenlaiseen toimintaan, mm. sävellysperiodeihin. Tuloksena on syntynyt hienoja sävellyksiä joita on esitetty tasosuorituksessakin. Ryhmäsoittajana hän on varma ja esimerkillinen. Tänä lukuvuonna on tapahtunut suurta edistystä kappaleiden tulkinnassa ja vibraton käytössä. Tämä soittaja pitää kirjaa esiintymisistään ja tämän päivän konsertti on jo viideskymmenes esiintyminen neljän soittovuoden aikana.

Anna Valldén 
on soittanut samalla korkealla tasollaan jo pitkään. Anna on luotettava soittaja joka saa soittimestaan kauniin ja kantavan äänen. Erityisesti Anna on kunnostautunut kitarayhtye Kääkissä jossa hän on tänä lukuvuonna ottanut vastuullisemman roolin.