Sellolehtorimme Helli Seppä tempaisi ja järjesti 40-vuotistaiteilijajuhlan Temppeliaukion kirkossa viime perjantaina. Paikalla esiintymässä oli vuosien saatossa musiikista ammattinsa hankkineita tai hankkivia sekä nykyisiä oppilaita.

Tunnelma oli opettajansa näköinen; kannustava, lämminhenkinen ja yhteen hiileen puhaltava. Usean sadan hengen yleisö entisiä oppilaita, ystäviä ja perheenjäseniä oli saapunut nauttimaan illasta. 

Rehtorin näkökulmasta on hienoa todeta, kuinka suuri merkitys osaavalla opettajalla on sen jonkin elämää suuremman asian siirtämiseen seuraaville polville. Tässä tapauksessa sellonsoitto on väline, jonka avulla ollaan opittu ihmisiksi. Joistakin on kasvanut muusikoita ja säveltäjiä tai musiikinopettajia, mutta myös keksijöitä, yrittäjiä tai lääkäreitä. Ihan tavallisia, tasapainoisia ihmisiä, joilla on elämässään yksi erityinen sisältö – sellistien yhteisö. 

Perjantainen oli osoitus siitä, että hyvästä voi jakamalla saada moninkertaisen. 

Monet kiitokset Hellille, että jaksoi järjestää konserttinsa. Kiitos myös esiintyjille ja taustajoukoille, jotka auttoivat Helliä tässä ponnistelussa.   

Onnea, toivottaa Reksi.