Muusikon terveydestä on viime vuosikymmeninä alettua puhua yhä useammin. Kehä laajenee. Soitonopettajan käsissä on oman terveyden lisäksi myös tulevien muusikoiden ja musiikinharrastajien tulevaisuus. Paljon vaivoja pystyy ehkäisemään ennalta ja soittoergonomia on avainsana turvalliseen tulevaisuuteen kaikilla soittajilla. 

Helsingissä järjestetään Konferenssi muusikon terveydestä 14.-16. kesäkuuta. Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys kokoaa Helsingin konservatoriolla kansainvälisen musiikkiammattilaisen terveyttä käsittelevän konferenssin. Sen teemana on musiikkiammattilaisen elämänkaari. Konferenssi käsittelee musiikkiammattilaisen elämäntaivalta nuoresta soittajasta ammattilaiseksi ja ikääntyväksi asti.

Konferenssi on tarkoitettu musiikin, musiikkihallinnon ja terveyden ammattilaisten - lääkäreiden, hoitajien, fysioterapeuttien, psykologien – ja alojen opiskelijoiden kohtaamispaikaksi. Siellä voi oppia osaamaan paremmin musiikkiammattilaisen vaivojen ennaltaehkäisyä ja hoitoa.

Konferenssiin odotetaan pariasataa osallistujaa erityisesti Suomesta ja muista pohjoismaista. Early bird -hinta on voimassa 16.4. asti. Lisätietoja konferenssista.