Olipas mahtavaa mennä kuuntelemaan opistomme nuorten säveltäjien konserttia. Jovanka Trbojevicin oppilaiden Heta Aho, Dante Thelestam ja Juhani Vesikkala sävellykset soivat Panorama-salissa keskiviikkoiltana.

Hienoa oli havaita, että jokaisella nuorella säveltäjällä on jo oma tyylinsä ja kielensä, jolla ilmaisee itseään. Pidin Hetan Konto-teoksen meditatiivisuudesta, Danten jazz-vaikutteista ja Juhanin pianosonaatista, jossa on viitteitä hienoon historiantuntemukseen. Taisi ilta innoittaa myös paria oppilasta hakemaan uuden kokeiluun Jovankan opissa.

Heta esittää Konton ja Juhani sonaattinsa kevätkonsertissammekin, joten 19.5. on luvassa taas kerran myös jotain uutta ja jännittävää.

Sama päivä meni minulta muutenkin uuden musiikin merkeissä, sillä Hesingin Juhlaviikoilta otetiin yhteyttä ja kerrottiin, että Ensemble Intercontemporainin vierailun yhteydessä IRCAM järjestää pajan nuorille musiikin harrastajille jo ennen koulujen alkua 13. ja 14.8. Enää ei tarvitse mennä Pariisiin vaan Pariisi on täällä!

Lisätietoja saa minulta tai Minna Leinoselta.