Keski-Helsingin musiiikkiopisto on ainoa, joka toimittaa omaa musiikkikasvatuksen aikakausilehteä. Trioli ilmestyyy kerran vuodessa, aprillipäivän aikaan. Tänä vuonna ensi tiistaina. Tässä pääkirjoitukseni. Lehti on luettavissa myös pdf-muotoisena verkkosivullamme.

Kuule minut

Tiet vievät pientä soittajaa. Määränpää ei olekaan perillä, vaan itse soivassa matkassa. Avoimin ja vilpittömin mielin kuultu lapsi kasvaa avoimeksi ja vilpittömäksi matkalaiseksi. 

Kaikkien matka ei ole samanlainen. Minkälainen se on, kun matkavälineenä on pyörätuoli? Silläkin voi liikkua musiikin pyörteissä, tanssia maailman turuilla ja toreilla. 

Tulee hetki, jolloin suunnan voi valita arpaa heittämällä, improvisoiden. Mennäkö sinne vai tänne? Valita paikoista kiehtovimman, musiikkimaan. Sitten vain karttaa piirtämään ja laittamaan säveliä järjestykseen. Säveltämään omakuvaa.

Yksin voi matkaa taittaa, mutta tovereista saa sävelten peilin. Olla yksin ja yhdessä toisten kanssa. Mielessä soivan voi sanoittaa ja jakaa maailman, joka on juuri avautumassa. 

Taipaleella mukana kulkevat soitin ja tabletti. Välineinä rajallisia, haltuun otettavia. Todelliset välineet ovat kuitenkin keho ja mieli. Niiden tasapaino on elämän matkan suurin tavoite. 

Matkan loppupuolella voi palata lapsuuteen. Musiikki auttaa muistamaan. Laulujen sanat kumpuavat jostain sopukoista, ja niitä voi tapailla vielä vaikka vuoteella maaten. Kuulethan vielä silloinkin minut?