II valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät järjestetään ensi marraskuussa. Se on nelipäiväinen tapahtuma, jossa suomalainen musiikkikasvatuskenttä esittelee monipuolista toimintaansa. Tapahtuma pidetään Helsingissä 11.-14.11. ja sen pääjärjestäjä on Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry. 

Yleisötyön teemapäivä 11.11. kokoaa yhteen orkesterimuusikoita, tulevia orkesterimuusikoita ja musiikkikasvattajia, orkestereiden hallintohenkilökuntaa sekä musiikkipedagogeja keskustelemaan orkestereiden yleisötyöstä, sen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Mitä on orkestereiden tekemä yleisötyö ja mitä sen tulisi olla? Mitä yleisötyöllä tarkoitetaan ja kuka sitä tekee? Mitkä ovat yleisötyön tärkeimmät kohderyhmät ja miten heidät tavoitetaan? Päivän tunnuslause on Musiikki lähentää!

Musiikkikasvatustutkimuksen teemapäivä 12.11. on suunnattu erityisesti musiikkikouluttajille ja tutkijoille. Sen aikana keskustellaan musiikin luovan tuottamisen opetuksesta sekä siitä miten suomalainen musiikkikasvatus kohtaa maailman. Lisäksi julkistetaan musiikkiliikunnan pioneerina toimineen Inkeri Simola-Isakssonin elämästä kertova kirja. Tunnuslause on Musiikki vaikuttaa!

Musiikinopetuksen teemapäivä 13.11. on suunnattu koko musiikinopetuksen kentän toimijoille – niin opettajille kuin opiskelijoille. Luentojen aiheina ovat ensimmäiset musiikkikokemukset sekä hauskan oppimisen vallankumous. Demokonserteissa kuullaan mm. senioribändi Riskiryhmää. Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua paneeleihin sekä työpajoihin. Paneeleissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, opetussuunnitelmasta ja sen mahdollisuuksista sekä musiikkikasvatuksesta yrittäjyytenä. Pajoja on tarjolla laidasta laitaan: Mammamuskarista muusikon pilatekseen sekä improkurssista barokkitanssipajaan. Tunnuslause on Musiikki kasvattaa!

Musiikkiharrastuksen teemapäivä 14.11. kokoaa perheet Musiikkitalolle. Ohjelmaa tarjotaan pienille ja perheille, lapsille ja nuorille, vähän kaikille ja vanhemmillekin! Luvassa on mm. vuoden lastenlevyn julkistaminen, muskareuta, lastenkonsertteja, yhteislaulua, musiikkia murkuille, seniorimuskaria, soitinpolku sekä tulevaisuuden soittimia. Lastenkonserteissa kuullaan Helsingin kaupunginorkesterin Tuuli Turusen seikkailu sekä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuuta! ja Faso  Kan –yhtyettä, joka soittaa länsiafrikkalaista musiikkia. Tapahtuma on maksuton, jollei ohjelmassa muuta mainita. Tunnuslause on Musiikki yhdistää!

Lisätietoja:    Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry.,  puheenjohtaja Petri Aarnio, puh. 050 5112 266 
Internet:     http://fisme.fi/mukapaivat/ 
Instagram:        @mukapaivat 
Facebook:         facebook.com/musiikkikasvatuspaivat