Muutama viime vuosi on ollut helsinkiläisille musiikkiopistoille tiukkaa aikaa. Kaupungin tuki on pysynyt vuosia ennallaan ja samalla on pitänyt pärjätä palkkojen noustessa runsaastikin.

Olen ollut iloinen opettajien puolesta, sillä palkkojen nousu on ollut osoitus ammattitaidon arvostamisesta. On selvää, että kuitenkin olemme vastaavasti joutuneet vähentämään opettajien työmäärää, jotta rahoitus riittäisi.

Iloinen asia on, että Helsingin kaupunki myönsi tälle vuodelle tuntuvan korotuksen lakisääteisille musiikkioppilaitoksille juuri siitä syystä, että kustannusten nousu oli nostanut lukukausimaksut kipukynnykselle asti.

Kaupungin tuen ehtona on, että lukukausimaksut alenevat. Näin myös tapahtuu ensi syksystä lähtien. Kerromme asiasta tarkemmin maaliskuun loppuun mennessä kun olemme laskeneet kuinka paljon voimme niitä laskea.

Oma haasteemme on säilyttää nykyinen opetus samalla tasolla ja ottaa samalla huomioon kaupungin tuen ehto. Uskon, että tämä on hienoa asia ja löydämme hyvä tasapainon näiden asioiden kesken.

Jo tälle keväälle saatoimme palauttaa suuren osan syksyllä leikatuista ryhmätunneista.
Nautitaan niistä riemurinnoin!