Lasten silmien tuike tulee suoraan sydämestä ja ohittaa kylmimmänkin panssarin. On ollut ilo katsoa sitä intoa ja tarmoa, joka meidän pienimmillä opistolaisillamme on ollut Tuulenpesien harjoituksissa. Kohokohdaksi monen pienen soittajan ja laulajan elämässä varmaan nousi viime perjantain esitys Valtakunnallisilla musiikkikasvatuspäivillä. Ylpeänä rehtorina seurasin katsomon puolelta upeata esitystämme. 

Veikkaan, että harva katsoja aavisti yhteisharjoitusten määrän olevan vain muutaman, koska esitys sujui kuin paraskin näytelmä. Esitykseen keskittyminen, kappaleiden vaihdot ja esityksen soiva taso olivat mielestäni erinomaisia. Lasten keskittyminen ja hetkessä oleminen oli mukaansa tempaavaa, pienestä iästä huolimatta. Yleisö oli mukana riemullisesti ja yhtyi loppulauluun esiintyjien kanssa. Tätä pidän elämyksellisyytenä.  

Joulun tuiketta! on Keski-Helsingin musiikkiopiston perinteisen joulukonsertin nimi. Pidämme sen Temppeliaukion kirkossa ensi tiistaina 3.12. klo 19.00. Ohjelmassa on tuttuun tapaan monipuolinen kattaus tunnelmallisia esityksiä joulun hengessä.  Konsertissa esiintyvät pääasiassa erilaiset säännöllisesti kokoontuvat ryhmämme. Tuulenpesien vastapainona on hyvä kuulla vaihteeksi normaalin toimintamme hedelmiä, sillä silloin olemme ytimessä, jokaista oppilastamme viikottain koskevassa opetuksessa. Temppeliaukion kirkossa tuikkivat pienet ja isommatkin tähtisilmät ja itselleni se on ollut aina elämys. Siitä alkaa joulun odotuksen aika. 

Tervetuloa!

OHJELMA

M. Salmi-Setälä: Kylänjuhlat alkakoon
MuPe 1 ja 2

Trad. (sov. MuPe 3 -ryhmä): Oi kuusipuu 
Piae cantiones: Personent hodie 

Mupe 3 ja YMT

L. Anderson: Plink, Plank, Plunk!
F. Gruber: Jouluyö, juhlayö 

Kitarayhtye Kääk!

J. Sibelius: En etsi valtaa loistoa
(Yhteislaulu)

Sov A. Hakkarainen: Koska meillä on joulu taas?
F. T. Franz:  Angels and Bells: Voices of Christmas     

Taikahuilut 

J. Chydenius: Joululaulu
Anna Ladar ja Ellie Oijala

A. Corelli: Concerto Grosso op.6 nro 7.
Kamariorkesteri, johtaa Sanna Salmenkallio
solistit Otto Veltheim, Emmi Kauppinen, Tatu Kauppinen

Maa on niin kaunis
Yhteislaulu