Luen suomalaisen ajattelijan Frank Martelan kirjaa Elämän tarkoitus (Gummerus, 2020). Yksinkertaistettuna hän löytää vastauksen ihmisesta itsestään, eli siitä kuinka ihminen itse määrittää elämälleen tarkoituksen. Elämän mielekkyyden perustaksi hän luettelee neljä polkua, jotka ovat ihmissuhteet, muiden auttaminen, kasvu itseksi ja omien kykyjen kehittäminen.   

Olen etuoikeutettu siinä, että oman ammattini kautta voin toteuttaa itselleni mielekästä elämää. Uskon, että tänään musiikkiopistomme todistusten ja kannustusstipendien saajat ovat kanssani sitä mieltä, että musiikin kautta näitä kaikkia asioita on mahdollista tehdä ja näin löytää oma polku kohti mielekästä elämää.

Onnittelen teitä todistusten ja stipendien saajia ja toivonkin teille oikein mielekästä elämää! Olen varma että musiikilla on suuri rooli tulevaisudessakin ja juuri elämän mielekkyyden löytämisessä. Onnea ja iloa elämäänne! 

Musiikin laajan oppimäärän perusopintojen päättötodistuksen saavat: 
Tia Ayikar, Anni Elonen, Henri Gland, Nelli Gustafsson, Saimi Heekki, Pihla Kakkola, Alina Kolehmainen, Ilona Lakka, Delun Li, Qilun Li, Kerttu Wagoner 

Musiikin laajan oppimäärän syventävien opintojen päättötodistuksen saavat:
Eevi Gustafsson, Helmi Laine, Maria Meripaasi, Iiris Niska, Linnea Piispanen, Onerva Seutu, Hannah Sinkkonen

Kannustusstipendin saavat:

Olivia Broman 
Tämä soittaja on kehittynyt huimasti kuluneen vuoden aikana!
Vauhti on kova ja uusia kappaleita hän soittaa innolla. Pop2A tuli tehtyä alkuvuodesta ja nyt mennään jo iloisesti uusia konserttoja ja kappaleita. Tämä soittaja  on luontevasti kotonaan musiikin eri aikakausissa ja hieno viulistin alku. 
 
Valeria Haapanen
Tämä soittaja on opiskellut esimerkillisesti puolen vuoden etäopetuksen aikana. Edistyminen on ilahduttavaa! Läksyt on harjoiteltu hyvin, muistiinpanot tehdään tarkasti ja konserttitasoisia videoita on tehty kotona useita. Onnea Valeria! 

Pihla Kakkola 
Tässä on meillä motivoitunut oppilas, joka tulee tunneille aina hyvin valmistautuneena ja tuo mukanaan positiivisen ilmapiirin iloisen rauhallisesti hymyillen. Perustason päättökonsertti tehtiin ennen joulua aivan upeasti vaativalla ohjelmalla. Tämä soittaja on sen jälkeen ehtinyt oppia jo vaikuttavan määrän uutta ohjelmistoa.
 
Kiira Karjalainen
Puoli vuotta etäopetuksessa ja saatiin heti maaliin pop1-suoritus videotallenteilla. Oma isä toimii pianistina, huikea suoritus molemmilta! Jatkakaa yhdessä soittamista pandemian jälkeenkin! 

Auri Katramo
Tämä soittaja ottaa innokkaasti vastaan uusia haasteita ja harjoittelee sinnikkään säännöllisesti, joten uutta ohjelmistoa valmistuu vauhdikkaasti. Hän on tunneilla on varsinainen ilopilleri ja soitonilo välittyy hienosti myös tämän vuoden videotallenteissa. 

Elsi Kröger
Kyseinen soittaja on itsenäinen ja systemaattinen harjoittelija. Into soittamiseen välittyy hienosti kuulijoille. Menestys HKO:n juniorikonsertin valintatilaisuudessa on tämän soittajan vuoden huippukohtia. Onnea1

Onerva Laitinen
Tämä erittäin lahjakas oppilas ilahduttaa opettajaansa joka viikko harjoittelemalla ahkerasti. Tänä keväänä hän on valmistanut ja esittänyt pop2-konsertin upeasti hurjan vaativalla ohjelmalla. Konsertin palautteessa oli muun muassa kommentti, kuinka konsertin päätösnumero oli ” todellinen hyvän mielen esitys, joka toi iloa ja se on arvokas asia."

Vilma Lavi
Tämä soittaja on pitkäjänteisesti jaksanut harjoitella, vaikka oman haasteensa soittoon ovat tuoneet etätunnit ja live-tapaamisten vähäisempi määrä sekä kiireinen lukio-opiskelu. Tuloksena on tänä keväänä syventävien opintojen konserttikokonaisuuden onnistunut suoritus. Hän on kehittynyt teknisesti klarinetinsoittajana ja osoittanut löytäneensä oman sisäisen tulkitsijan, joka osaa tuoda näkemyksensä esiin musiikkia soittaessaan.

Aarne Neuvonen
Tämä tarkkaavainen soittaja on keskittynyt etäopetukseen erityisen hienosti. Intoa on riittänyt ja kotimusisoinnilla on saatu aikaan hienoja videoita. Zoom-konsertissa soittaja sai parhaat hymiöt Vivaldillaan ja hän on hyvänä esimerkkinä nuoremmille soittajille.
 
Jalo Paasi 
Tämä soittaja on edistynyt vuoden aikana huimasti viulunsoitossa.Jo syyskaudella  tulkintaan ilmestyi uudenlaista väriä ja eloisuutta.Jalo on ahkera ja omaksuu uudet kappaleet nopeasti.Edes etäopetus ei ole häirinnyt hänen intoaan.Aina valmiina uusiin musiikkihaasteisiin. 

Oiva Paasi
Tämä soittaja on innokas uusien teosten opiskelija ja hän kehittyy valtaisaa vauhtia. Menestys Helsingin kaupunginorkesterin juniorikonsertin valintatilaisuudessa kruunaa tämän sellistin vuoden.

Ryhmästipendi: Kanerva Auro, Silvu Kuunsalo, Alva Parviainen
Jo toisena opintovuonna nämä nuoret soittajat joutuivat etäopetukseen. Kolmantena vuonna oli jälleen etäopetusta sekä sen myötä pakollinen itsenäistyminen tunneilla käymisessä. Tästä huolimatta nämä musikaaliset, vastuuntuntoiset ja ahkerat soittajat saivat valmistettua hienosti ensimmäiset Soiva taito 1-tasokonserttinsa elävänä, ja olivat rohkeina paikalla ilman tukijoukkoyleisöä. Hienoa toimintaa nuorilta viulisteilta!

Jäätelöstipendi: Timantit: Tyyne Lahtonen, Lyyti Lind, Selma Nieminen, Frida Röning ja Irene Trygg 
Ensimmäisen soittovuoden ryhmä on selviytynyt etäajasta upeasti. Paikalla on oltu lähes sataprosenttisesti. Vanhempien taitavalla avustuksella tunnit ovat sujuneet hienosti. On opittu improvisoimaan rohkeasti, soittamaan yksin sooloja ilman säestystä ja jopa sävelletty omia biisejä. Tuntien lopuksi on tutustuttu erilaisiin kuunteluoppilaisiin: pehmohahmoihin ja jopa ihan oikeisiinkin eläimiin.