Opistomme vastailmestyneessä musiikkikasvatuslehti Triolissa kerromme, kuinka tärkeä asia oma ilmaisu oman musiikin tekemisen kautta on meille kaikille. Sävellysopettajamme Minna Leinonen on lasten ja nuorten sävellysopetuksen asiantuntija ja toimii myös Suomen Säveltäjät ry:n hallituksessa. 

Toimintamme oppilaslähtöisessä musiikin tekemisessä on kiinnostanut muitakin. Rondo-lehden artikkelin Myös säveltäminen kuuluu kaikille on kirjoittanut Anu Ahola. Kirjoitus ilmestyy myös englanniksi kansainväliseen levitykseen suunnatussa Finnish Music Qarterlyssä (FMQ), jonka päätoimittajana Ahola toimii.  

Oma musiikin tekeminen jatkuu eri muodoissaan opistossamme, siitä pitävät huolen opetussuunitelmatyömme sekä mainiot opettajamme, mukana tietenkin esimerkiksi mupeopettajille suunnatun SÄPE – Säveltämisen pedagogiikan kouluttajana toiminut mupeopettajamme Erno Aalto. 

Minna Leinonen on ilmoittanut lopettavansa meillä muutettuaan Tampereelle vakituisesti. Oma sävellystyö ei valitettavasti enää anna aikaa oppilaiden kanssa toisessa kaupungissa tehtävään työhön. 

Iloksemme ensi syksynä tehtävässä aloittaa säveltäjä ja pedagogi Pasi Lyytikäinen. Oman festivaalin ja sävellystyön lisäksi Pasi on toiminut pedagogiikkaohjaajana Sibelius-Akatemiassa ja ohjannut nuoria esim. Kuule, minä sävellän -hankkeessa. Tervetuloa joukkoomme!