Tervetuloa kokemaan rytmiikan iloja!

Keski-Helsingin musiikkiopiston projektin ”Lampaanpolskan ryskettä, rytmiä ja nytkettä” ensimmäiset soivat tulokset kuultiin ja nähtiin upeassa konsertissa Vuotalossa tammikuussa. Projektin tarkoituksena on vahvistaa Ilmaisullisuutta, kehon liiketta, laulamista, soittamista, yhdessä tekemisen iloa ja improvisaatiota sekä eri musiikkityyleja jatkuvasti mukana kulkevaksi osaksi opetusta ja harrastusta.

Myös sellonsoiton lehtorimme Helli Sepän  ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lopputyö nivoutuu hienolla tavalla rytmiikan käyttöön ja sitä kautta luontevasti opistomme projektiin. Hänen aiheensa on Rytmiikka soitionopetuksen rikastuttajana. Tämän vuoksi onkin upeaa, että hänen opinnäytekonserttinsa toteutetaan opistolaistemme kanssa hienossa konsertissa Helsingin konservatorion salissa lauantaina 24.3. klo 15.00. Tervetuloa! Lisätietoja

---
Maailmanennätysmuskarikiitokset

20-vuotias Vauva-lehti, Varhaisiän musiikkinopettajat, Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! ja Keski-Helsingin, Itä-Helsingin, Juvenalian ja Lauttasaaren musiikkiopistojen sekä Töölön musiikkikoulun muskariopettajat järjestivät Musiikkitaloon maailmanennätysmuskarin. Lavalla oli toistasataa lasta vanhenmpineen muskarituokiossa, johon  toistatuhatta lasta ja vanhempaa osallistui siihen myös katsomon puolelta. Meidän opettjamme Sai Norja ja Tiina Forsman olivat lavalla huolehtimassa omista ryhmistään. Tunnelma oli aintulaatuinen, kuten arvata saattoi. Itse muskari alkoi kolmelta ja sitä ennen oli opistomme konsertti, jossa kuultiin mihin muskari saattaa johtaa. Upeisiin lasten ja nuorten musiikkiesityksiin  soittamalla joko soolossa tai yksin. Esiintymässä olivat Stella Forssell, Nooa ja Nemo Mannermaa, Helmi Laine sekä selloryhmä Cellostajat.

Uutisointi asiasta onnistui upeasti, sillä kaikki TV-uutisissa oli ote tapahtumasta. Opiston konserttiosuudesta näkyy mukava otos IL:n TV-uutisissa. Tapahtuman sisältö on kuvattu Vauva-lehden linkissä. Ja myös maallikon kannattaa saada tietoonsa, miksi muskari on niin hieno juttu. Sen kertoo aivotutkija Minna Huotilaisen haastattelu, jossa hän kuvaa muskaria lapsen aivojen kuntosaliksi TV4:n uutisissa.