Otsikko tulee takavuosien hittikappaleesta ja se on saanut viime aikoina uskottavaa lisäarvoa Munamiehen ja lauluyhtye Rajattoman tulkintana. Laululla on hieno viesti ja on tekijänsä Pave Maijasen yksi tunnetuimpia.

Opistossamme on liikkunut kova flunssa-aalto pitkin kevättä. Osaltaan kova talvi selittää sitä. Sen vuoksi muistutan kaikkia, että asianmukainen pukeutuminen on aina paikallaan. Jos kuitenkin flunssa pääsee iskemään, kannattaa itsensä lisäksi ajatella myös muita.

On oikein, että flunssaisena jää kotiin sairastamaan. Koulusta voi olla poissa hyvillä mielin, sillä sairaana ei pysty omaksumaan asioita eikä jaksa olla oystyssä pitkää päivää. Sama koskee myös soittotunteja. On hvä huilata ja levätä raihassa, jotta sitten taas jaksaa keskittyä harjoitteluun, kun on tervehtynyt.

On myös väärin muita kohtaan, jos tulet opistolle sairaana. Tällöin altistat muut omalle flunssallesi. Jos oppilas tulee sairaana soittotunnille, niin kohta taiutiin tarttuu opettajaan ja pian muutkin oppilaat ovat sairaana. Hyvä sääntö on, että jos ei pysty kouluun ei pysty soittotunnillekaan.

Talvi aiheuttaa myös muita vaaroja. Lumikinokset Kalliossa ovat valtavia. Näin on myös muualla arjessamme. Lunta putoaa katoilta ja jalkakäytävät ovat liukkaita. Liikenne on vilkasta. Bussit ja ratikat paahtavat kovaa vahtia yrittäen pitää aikataulunsa. Varo siis turhaa kiirettä ja ole erityisen huolellinen ylittäessäsi katua.

Vanhana partiolaisena toivon myös, että huomioit huonommin liikkuvat ja autat heitä liikenteessä.
Pidä huolta!