Opistomme musiikin perusteiden D-ryhmäläiset osallistuvat Ylen ja SML:n yli 15-vuotiaille tarkoitettuun hankkeeseen, jossa seurataan ja keskustellaan Ylen verkkosivujen kautta Ylen klassisen musiikin tarjonnasta, oman paikkakunnan musiikkielämästä ja muista ajankohtaisista musiikkielämän ilmiöistä.

Tarkoituksena on tuottaa mupe-opintojen yhteydessä klassiseen musiikkiin liittyvää sisältöä yle.fi/klassinen –verkkopalvelulle ja siihen liittyvälle Facebook-sivulle. Sisällöt ja välineet käsittävät nuorten tuottamaa ja ammattilaisten tarvittaessa editoimaa aineistoa ja voivat olla esim. musiikkikritiikkiä, keskustelua, kommentointia, blogikirjoittamista, äänitteitä, stillkuvaa ja videota Ylen tarjoamalla alustalla.

Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille valmiuksia keskustella musiikista, verkostoitua ja tutustuttaa nuoria Ylen toimintaan, verkkopalveluihin ja ohjelmatarjontaan.

Hanke tarjoaa mahdollisuuden esitellään oman opiston ja paikkakunnan musiikkielämää Ylen verkkosivujen kautta sekä toteuttaa uudella ja hauskalla tavalla musiikinperusteiden opetusta yhteistyössä Ylen kanssa.

Hanke käynnistyy syyskuussa ja huipentuu tapaamiseen Musiikkitalossa 10.4.2013, jolloin RSO:n ohjelmassa on Nuorten solistien konsertti. Yleisradio tarjoaa kaikille hankkeessa mukana oleville mahdollisuuden osallistua konserttiin ja tavata orkesterin kapellimestaria ja soittajia, ja ilta päättyy yhteiseen illalliseen.

Hankkeen myötä opiskelijamme saavat nauttia myös säveltäjävierailuista opistollamme. Veli-Matti Puumala vierialee mupeluokassamme torstaina 13.9 klo 18.45 ja Lotta Wennäkoski torstaina 27.9 klo 18.45. Vierailut ovat avoimia myös muille opistolaisille ja opettajille.

Ja lisäksi: Minna Leinonen: Äiti-iäti, radiofoninen teos esitetään YLE Radio 1:ssä maanantaina 10.9.2012 (Saara Pakkasvirta, runonlausunta ja laulu, Meeri Pulakka, sopraano, Helmi Laine, lapsisopraano Keski-Helsingin musiikkiopiston Tinttaralla-lapsikuoro, sekä Zagros joht. Nils Schweckendiek.) Minnan teos on esitelty sekä omassa musiikikasvatuslehdessämme Triolissa että musiikkilehti Rondon heinäkuun numerossa.

Mieliinpainuvia kuunteluelämyksiä toivottaen. Reksi