Terveisiä taideoppilaitosten rehtoripäiviltä. Taideyliopiston avoin kampus emäntänään Sirke Pekkilä järjesti kaksipäiväisen koulutuksen, jossa luotiin uskoa tulevaisuuteen. 

Välineitä siihen ovat positiivinen pedagogiikka, oppilaitosyhteistyön uudet avaukset, teknologia, yhteiskunnalinen vaikuttaminen ja tulevaisuustyökalut. 

Kaisa Vuorinen Helsingin yliopistosta lähestyi hyvää flow-tilaa (voisiko flow olla suomeksi hurmos?) ja vakuutti, että lasten vahvuuksien kautta saadan parempi elämä. Tämä todistettiin myös tieteellisesti. Mikrohetket ja positiivinen kohtaaminen ovat avaimia parempaan tulevaisuuteen.

Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki on ainutlaatuinen maailmassa. rehtori Pihla Meskanen kertoi hyvin monimuotoisesta toiminnasta, joka ona laajentunut käsuttämään myös alkavia franchising-suunnitelmia ulkomaille asti. Taiteen perusopetus on osa laajaa toimintaa, jossa yritysyhteistyö, erilaiset lyhytkurssit ja leirit ovat arkipäivää.

Musik- och Kulturskolan Sandelsin pianolehtori Mika Westerlund kertoi kehittänmästään Block piano -appista, jossa pianonsoiton vasta-alkajat voivat soittaa yhdessä, oppivat rytmejä ja nuotteja sekä saavat alkeiden opetteluun hienon tuen. Kiva ohjelma, joka toimii myös kouluissa. 

Kerttu Autio ja Anna-Kaisa Aalto Turun yliopistosta innostivat ryhmätöihin pohtimaan yhdessä hullujakin tulevaisuusvisioita. Uudet toimintaympäristöt tulevat ja uuden ajattelu on tärkeää, vaikka arki sujuukin tässä ja nyt. Taiteen perusopetuksessa rahoitus on merkittävä ja rahoituksen miettiminen tuntui olevan suurimmalla osasta ryhmiä tärkeänä osatekijänä visiossa.

Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu esitteli mm. Tampereen seudulla käynnistyvää kärkihanketta, jossa laaja-alainen kulttuuritoimijoiden verkosto on lyönyt hynttyyt yhteen. Sote voisi olla koko maassamme tulevaisuudessa hänen esittelemällään mallila SOTEKU. Hyvää keskustelua osallistavan seminaarin lopuksi.  

Kiintoisaa, antoisaa, ja kiitos, sain välineitä oman oppilaitokseni tulevaisuuspajaa varten. Sen aika on vielä tulevaisuudessa.