Minun Helsinkini on äänien Helsinki. Siihen kuuluu jokapäiväinen musiikkini, kotona ja töissä. Siihen kuuluvat katusoitto, klubit ja konsertit, niin pienet kuin suuret. Siihen kuuluvat tietyömaiden ja rakennusten meteli, liikenteen häly ja kielien sekamelska. Siihen kuuluu myös aamulla pellonpiennarta kävellessä syysauringon kimalteessa kuuluva, kohta katoavan huurteen helinä.

Helsinkiläisten musiikkiopistojen Helsinki soi! -konsertti pidettiin eilen kaupungintalon salissa. Leif Segerstam johti orkesteria, jossa oli noin 250 lasta ja nuorta. Mukana ohjaksissa oli myös mestaripelimanni Mauno Järvelä.  

Helsinkiläiset lakisääteiset musiikkioppilaitokset, joita kaupungissa on yhteensä 11 kpl, järjestivät iltapäiväkonsertin kaupungin työntekijöille. Konsertin emäntänä toimi apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Konserttiajatus nousi Sibeliuksen juhlavuodesta. Musiikkioppilaitokset kiittivät kaupunkia tuesta ja yhteistyöstä lasten ja nuorten musiikkikasvatuksen hyväksi. Taiteen perusopetuksen saavutettavuus on yksi hallituksen kärkihankkeista – tämä konsertti oli poikkeuksellinen spektaakkeli yhteistyötä ja intoa rakkaudesta laadukkaaseen, merkitykselliseen musiikkiin.

Konsertti oli myös säveltarina taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tärkeydestä, musiikkia harrastavien menosta ja kulttuurin merkityksestä helsinkiläisille sekä samalla kaikille muille lapsille ja nuorille yli sadassa musiikkioppilaitoksessa koko Suomessa. 

Maestrojen Järvelä ja Segerstam halu olla mukana tekemässä yhdessä nuorten kanssa kertoo siitä, että myös he näkevät taiteen perusopetuksen merkityksen hyvinvoinnin, kansakunnan itsetunnon ja tulevaisuuden osaamisen kokonaiskasvattajana suomalaisessa yhteiskunnassa todella tärkeänä asiana.

Kiitokseni järjestämisvastuussa olleille kollegoilleni sekä upealle opettajajoukolle, jossa oli ymmärtääkseni ainakin Jatta Ehrlund, Aili Järvelä, Lotte Lehikoinen, Anna Nora, Mika Seppänen, Helena Sinisalo, William Suvanne, Kirsi Vinkki, Olli Vartiainen ja Sanna Vuorinen.

Maailma olisi yhtä jaettua elämystä surullisempi ilman tätä konserttia. Konsertista myös uutisoitiin mukavasti, mikä tietenkin lämmittää musiikkiopistojen rehtoreiden mieliä. Koulutuksenkin on näyttävä, jotta sitä osattaisiin arvostaa.

Mukavaa syyslomaa toivottaa Reksi. 

YLE: Tältä kuulosti 250 lapsen ja nuoren musiikkitervehdys kaupungille 
YLE: Uudenmaan uutiset
MTV-Uutiset:
Tähtikapellimestari tylyttää päättäjiä

IMG_7446.jpg

Leif Segerstam sai kiitokseksi hatun, kepin ja sikarin. Taustalla myhäilee Mauno Järvelä ja upeat nuoret.