Minulle talviloman aika sattuu mukavasti. Monta kevään aikana alkanutta asiaa on saanut muotonsa – on sopiva suvantovaihe.

Tiistaina hallinnolliset asiat savuttivat välietapin. Hallituksemme hyväksyi taluossäntöuudistuksen ja käsitteli viime vuoden tilinpäätösasiakirjat. Turvallista olla rehtorina, kun on asiantunteva hallitus, jonka päätöksenteko on minusta johdonmukaista ja paneutuvaa. Hallituksessa on selvät sävelet!

ABBBAn konsertissa ystävänpäivänä vieraanamme oli saksofoniorkesteri Kipinä Sami Kataisen johdolla. Oli hienoa soittoa ja hieno sointi! Abbballakin oli hyvä meininki ja esiintymiskokemusta tuntuu molemmilla kokoonpanoillamme olevan tällä hetkellä hyvin. Esiintyminen on keskittynyttä, muttei liian jännittynyttä. Tallinnaan tähdätään!

Musica novaan tuottamamme Heta Ahon pienoisooppera Himmerrä ja Valo oli hieno ponnistus ja olen iloinen, että se onnistui monella tapaa yli odotusten. Täpötaydet salit, kuiskuttelua, ammattilaisten päännyökyttelyä ja piireissä pörräilyä sekä lupaavaa lahjakkuutta lavalla. Hienoa!

Pari viikkoa sitten tapasin koko henkilökunnan koulutuspäivällämme. Rennon mukavissa merkeissä saimme olla yhdessä. Opitaan, tehdään, musisoidaan ja nauretaan yhdessä. Se on luksusta se!

Ihailen kovasti sitä piirrettä opettajissamme, että he kokevat jokaisen kohtaamisen oppilaan kanssa päivästä toiseen mielenkiintoisena ja täynnä monia uusia mahdollisuuksia kehittyä. He ovat oppilaittemme kehityksen katalysaattoreita! 

Viime viikolla oli Kamariorkesterin konsertti Kallion kirkossa. Orkesteri oli hienossa vedossa ja uskon, että ehkä jopa parhaimmillaan historiansa aikana. Kuulin konsertissa myös meidän uusia kvartetteja, lupaavaa ja kivaa!

Kevään tasosuorituksiakin on kertynyt mukava määrä tähän loman alle. Ne ovat olleet mukavia, kotikonsertinomaisia tapahtumia, joissa olen saanut nauttia sekä pienten että isompien soittajien musisoinnista. Kiitokset siitä!

Nyt onkin sitten aika lähteä hengittämään pirteää pakkasilmaa, nauttia auringon kilosta kirkkailla keväthangilla ja ladata akut kevään uusiin koitoksiin. Oikein riemukasta talvilomaa kaikille!