Laskiainen ja ystävänpäivä ovat kivoja kun on lunta, kavereita ja musiikkia!

Opistomme perinteeksi on muodostunut ystävänkonsertit ennen talvilomaa. Ystävänpäivän viikon tiistaina konsertteja on molemmissa saleissamme viideltä, kuudelta ja seitsemältä. Opettajat järjestävät puffetin, jossa myyvät itse tehtyjä leivonnaisia. Näin oli tänäkin vuonna. Konserteissa oli huima tunnelma. Niiden jälkeen pääsi sitten palkitsemaan itseään joko esiintymisestä tai mukana elämisestä. Laskiaispullat sekä muut herkulliset leivonnaiset tekivät hyvin kauppansa. On mahtavaa nähdä, kuinka tällainen päivä kohottaa yhteishenkeä. Kiitokset, etenkin opeille tästä!

Ystävänpäivälle osuneessa openeuvostossa käsittelimme palautetta kevään tapahtumista. Esimerkiksi päiväkotikonserttimme sai palautetta, että päväkotilapset olivat hurmoksessa. Kiitokset, esiintyjien lisäksi, kuuluvat mainioille juontajillemme Laura Juvoselle ja Tarmo Anttilalle. 

Keskustelimme opetussuunnitelman kirjoittamisen yhteydessä aivan käytännön opetusjärjestelyistä ja katsomme erilaisia vaihtoehtoja tehdä siitä linjakkaampaa ja samalla mahdollisimman yksilöllistä. Minusta tuntuu, että saimme jotain aikaiseksi.

Teemme tästä lyhyen, mutta tärkeän kyselyn perheille heti talviloman jälkeen.

Varsinaisena ystävänpäivänä keskiviikkona pidettiin orkesterikonsertti, jossa kamariorkesterimme esiintyi Mika Seppäsen johdolla. J. S. Bachin Golberg-variaatiot soivat kirkkaasti Alppilan kirkossa. Mukaan liittyivät Pakilan musiikkiopiston soittajat ja saimme kuulla rytmisempää musiikkia ja jopa improvisointia. Konsertin päätti tuttu herkkä Sibeliuksen Impromptu. Vaikuttaa siltä, että tulevan matka odotus ja yhteinen superlauantai ovat saaneet orkesteriin henkeä ja herkkyyttä. Ilolla odottelen kevään etenemistä ja matkalle valmistautumista. Vapise Euroopan musiikkioppilaitosten liiton At the Watergate -nuorisofestivaali!

Talvilomalta taidekarnevaalille

Taidekarnevaali järjestetään yhdessä Kalliolan setlementin ja Kalliolan opiston kanssa lauantaina 3.3. klo 13.00-16.00. Tapahtumassa on Kalliolan toiminnan esittelyä ja esiintymisiä että opistomme musiikkiesityksiä. Tapahtumassa esitellään myös setlementin kansalaistoimintaa. Pidän tätä erittäin tärkeänä yhteistyön avauksena. Tavataan heti talviloman jälkeen!

Raikasta talvilomaa! 
Reksi