OmaMusa on nuorten musiikinkuuntelua tutkiva hanke. Siinä kerätään tietoa, joka auttaa ymmärtämään, miksi ihmiset kuuntelevat musiikkia ja miten musiikki vaikuttaa heihin. Jyväskylän yliopisto etsii yli 12-vuotiaita musiikkia kuuntelevia nuoria osallistumaan hankkeeseen. 

 

Aineistoa kerätään poikkeavista oloista huolimatta ja tutkimukseen osallistuminen sopii hyvin nuorille etänäkin. Kansainvälistä OmaMusa-hanketta johtaa professori Suvi Saarikallio ja tutkimuksen rahoittaa Suomen Akatemia. Saarikallio kirjoitti myös uusimpaan Trioli-lehteemme otsikolla "Musiikki soittaa elämämme tunteet".

 

TUTKIMUKSEEN OSALLISTUMINEN

 

1. Mene huhtikuun aikana OmaMusa-tutkimuksen nettisivuille ja katso tutkimuksen esittelyvideo.

 

2. Tutkimukseen osallistuvat oppilaat lataavat puhelimeensa MyPsych-sovelluksen (Android-puhelimet) TAI  täyttävät verkkolomakkeen(ei-Android), joiden kautta tutkimustieto kerätään viikon ajalta

 

HYVÄ TIETÄÄ

 

Tutkimukseen osallistujien kesken arvotaan 6 kk Spotify Premium -lahjakortti. Tutkimus on vapaaehtoinen, maksuton ja sen voi lopettaa milloin vain. Kaikki kerätty data on anonyymiä ja tutkimusaineisto tulee vain tutkimusryhmän käyttöön.

 

Tutkimukseen osallistuminen ei edellytä erillistä suostumusta vanhemmilta/huoltajilta. Tutkimuslupa ja vanhempien lupa on sisällytetty sovelluksessa ja lomakkeella olevaan tiedotteeseen ja suostumuksen hyväksymiseen. 

 

Löydät meidän Instagramista tunnuksella @omamusatutkimus

 

Lisätietoja: Aki Yrjä Tutkimusassistentti / OmaMusa-tutkimus / Jyväskylän yliopisto