Lukuvuoden päättyminen
Vaikka lukuvuosi on kesken ja viimeisiä opetustunteja vielä annetaan, kesän äkillinen tulo ja opiston lukuvuoden elinen päätöskonsertti Balderin salissa kirvoittivat minut kirjoittamaan kiitoksia kuluneesta jo nyt. Kirjoitan kuitenkin nettipäiväkirjaani vielä kesäkuun 16 päivään asti.

Kiitokset kuluneesta lukuvuodesta
Kiitokset eivät kulu, vaikka niitä annetaan ja niitä pitäisi muistaa antaa enemmänkin. Kiitoksella on kannustava vaikutus ja se kertoo siitä, että kiitoksen antaja ja saajakin arvostavat toisiaan. Siispä: kiitos kuuluu!

Kiitokset opettajille
Olen kokenut opistomme toiminnan mielekkääksi ja opettajamme motivoituneiksi työssänsä, kiitokset heille siitä. Olemme harjoitelleet tänä lukuvuonna vuorovaikutustaitoja ja yhdessä teemme opistostamme entistäkin paremmin toimivaa. Opettajien työ näkyy minulle välillisesti tietenkin oppilaiden tasosuorituksissa ja todistusten jaossa, mutta ennen kaikkea se näkyy pirteinä, iloisina, musisoivina nuorina opistomme käytävillä, konserteissa ja muissa tilaisuuksissa. 

Kiitokset oppilaille siitä nuoresta ilosta ja välittömästä tunnelmasta jonka luotte tänne. Ja uskalluksestanne kertoa meille myös huolistanne. Soittamisen saralla tämän vuoden yksi hienoimmista ponnistuksista oli Kuopion tapahtumaan osallistuminen. Se antoi toiminnallista puhtia meille kaikille. Myös yksilölliset onnistumiset ja kehittyminen on huomattu, uskokaa vain.

Kiitokset vanhemmille siitä että jaksatte kuljettaa, kustantaa ja kannustaa lapsianne hyvässä harrastuksessa. Se antaa varmasti teille itsellenne kiitoksen lapsen hyvinvoinnin kautta, mutta ehkä myös musiikillisina elämyksinä, joita vaille ilman lapsianne olisitte jääneet.

Kiitokset toimistollemme siitä, että käytännöt kulkevat. Voimme luottaa siihen, että arki sujuu, plkat maksetaan ja projektit ovat hallinnassa. Toimistomme on aidosti kiinnostunut opistomme työstä ja ihmisistä jotka siihen liittyvät. Se on aivan erityistä.

Kiitokset uudelle hallitus-johtokunnallemme siitä, että olette toiminnastamme kiinnostuneina aloittaneet luottamustyönne. Te välitätte ja valvotte, että kaikki sujuu ja yhteytemme ympäröivään yhteiskuntaan ovat kohdillaan.

Kiitokset myös hiljaisille, heille jotka jäävät helposti huomiotta, eli siivooja Ritalle, kukkien kastelijoille ja muille jotka pitävät huolta meistä ja talostamme.

Sitten haluan vielä, että muut huomaavat kiittää erityisesti tänä vuonna opistossamme ahertaneita. Eli:

Perustason päätötodistuksen saivat:
Aliisa Hyvönen, Salla-Marja Hätinen, Annaleena Keso, Aki Kivivirta, Kanerva Koskinen, Saara Kotila, Ruth Kupiainen, Sofia Lyyra, Aurora Nupponen, Ellie Oijala, Olivia Oksanen, Oona Räyhäntausta ja Eleonora Weyner.

Musiikkiopistotason päättötodistuksen saivat:
Heta Aho, Amanda Alinikula, Anni Bouyahia, Aino Hiltunen, Aino Kuusimäki, Jukka Palmén, Johanna Pulkkinen, Sija Soini, Elisabeth Weyner ja Arda Yildirim.

Kannustusstipendin saivat:
Salla-Marja Hätinen, kantele


Omaehtoisen musiikkityylin vaalija ja sinnikäs kehittäjä

 

Aliisa Hyvönen, alttoviulu ja orkesteri


Aliisa suoritti syksyllä ansiokkaasti perustaso 3:n. Hän on "sitkeä sissi", positiivisen asenteensa vuoksi hienona esimerkkinä nuoremmille altisteille. Instrumenttiopettajan lisäksi stipendiä suositteli myös orkesterinjohtaja seuraavin perusteluin: aina positiivinen, rohkea, ainoana alttoviulistina Kamariorkesterissa.

Tuomas Hynninen, klarinetti


Tuomas on tänä vuonna edennyt soittajana ja tehnyt paljon töitä musiikkiharrastuksen parissa, suorittanut hienosti perustaso 1:n ja käynyt koko vuoden aktiivisesti ja innokkaasti puhallinorkesteri ABBBAssa.

 

Ville Palmén, viulu


Vuoden tsemppari. Valtavaa edistystä harjoittelun laadussa ja keskittymisessä. Tämä kuuluu soitossa.

Aurora Nupponen, viulu


Positiivinen ja valoisa asenne! Uudenlainen itsenäinen ja aktiivinen ote kotiharjoitteluun on kehittynyt vuoden aikana ja vienyt taidoissa aimo harppauksen eteenpäin. Erinomainen viulun 3-perustasosuoritus!

 

Oboe–fagotti -duo Ellen Ijäs ja Anna Mäki-Jyllilä


Lukuvuoden varrella Ellen ja Anna ovat soittaneet säännöllisesti yhdessä ja esiintyneet monessa opiston konsertissa sekä käyneet esittelemässä soittimiaan muskarilaisille. Duosoitto on vienyt myös molempien omaa soittotaitoa isoin harppauksin eteenpäin.

 

Venni Uotila ja Louna Pajunen, piano


Nämä pianistitytöt ovat edistyneet kuluneen lukuvuoden aikana uskomattomalla harppauksella. Heistä on tullut mitä parhaimmat soittokaverukset, he ovat seuranneet toistensakin tunnit ja soittaneet yhdessä. Molemmat osaavat laulaa ja kompata itseään ja ovat ilahduttaneet ihmisiä tällä taidollaan niin Cygnaeuksen Galleriassa kuin Töölön kirkossa. Myös perustaso 1 sujui mainiosti. Eikä ole ollut tylsää heidän kanssaan opettajallakaan – sen verran vauhdikasta on ollut meno!

 

Selloryhmä Sellostajat: Olivia Ainali, Elina Kanerva, Tatu Kauppinen, Martta Puromies, Milko Raineva, Elias Salmenkallio ja Joonas Wagoner


Energisen ja positiivisella asenteella varustetun ryhmän soittajat tsemppaavat toisiaan  takahuoneessa ennen konserttia yhteisillä leikeillä ja reippaalla huumorilla. Kun astutaan lavalle, löytyy nuoresta iästä huolimatta huikea keskittyminen ja musiikillinen lataus vaativissakin tilanteissa. Ryhmässä on voimaa!

Uudet tilat Ebeneser-talossa


Lukuvuosi 2009-2010 on sujunut uuden talon suojissa. Ollaan totuteltu ja totuttu uuteen ympärisöön ja huomattu, että talossa on hyvä henki. Jotkut sanovat kyllä, että Irma kummittelee talossa, mutta ainakaan minä en usko siihen. Tai sitten Irma on hyvä henki. Ehkä tämä selviää kesäleirillä Päivölässä, jossa Irma on todistetusti nähty!

Reksin tavoittaa kyllä...
Olen töissä vielä kesäkuun 24 päivään asti ja minut tavoittaa useimmiten toimistolta. Puhelimitse ja sähköpostitse varmasti myös muunakin aikana. Mukavaa kesää...

Ja oikein paljon kiitoksia vielä kaikille jotka jaksoivat lukea tänne asti.